Ovaj strani investitor bez ustručavanja kritizira dubrovačku vlast

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2013. u 13:27
Craig Cameron

‘Nije mi jasno zašto župan s jedne strane ulaže novce u investicijske forume i zove nas na njih, a druge strane namjerno zaustavlja investiciju’.

U povodu još jednog Međunarodnog investicijskog foruma u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije koji se danas i službeno otvorio u Dubrovniku, reagirali su predstavnici britanskih i američkih investitora čiji projekt županija 'namjerno opstruira već duže od osam godina', priopćeno je iz agencije Media val. Naime, još 2005. godine skupina ulagača iz renomiranih fondova Barclays Wealth and Equity Trust Jersey Ltd kupila je građevinsko zemljište na dubrovačkoj Bosanki, želeći uložiti više od 150 milijuna kuna u gradnju obiteljskih kuća. Iako su ih predstavnici vlasti uvjeravali kako će moći početi s izgradnjom odmah po kupovini zemljišta, zahvaljujući birokratskim zavrzlama njihov projekt još se uvijek nije pomaknuo s mjesta, navodi se u priopćenju.

Craig Cameron, koji je 2005. godine započeo realizaciju projekta, bez imalo ustručavanja kritizira predstavnike županijskih vlasti zbog čijih je odugovlačenja britanski Barclays nakon osam godina i propalih milijuna eura prepustio vođenje projekta NCH Capitalu.

– Nakon svih ovih godina nije mi jasno zašto župan s jedne strane ulaže novce u investicijske forume i zove nas na njih, a druge strane namjerno zaustavlja investiciju koja bi otvorila brojna radna mjesta i kroz komunalne naknade povećala lokalne proračune. Otvoreno nam je rekao da, iako smo kupili građevinsko zemljište, to ne znači kako na njemu možemo i graditi. Razvijali smo projekte u brojnim državama svijeta, ali ovakav tretman još nigdje nismo doživjeli. Županija koči realizaciju našeg projekta i namjerno pogrešno interpretira prostorno-planske odredbe. To dovodi u pitanje vjeru u cijeli pravni sustav Republike Hrvatske. Šteta je što cijeli grad ovisi o jednom čovjeku. Njegovi potezi značajno utječu na imidž Hrvatske na međunarodnom investicijskom tržištu – naglašava Cameron

 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Cekaj, a zasto bi se ustrucavao? Mozda da se nekom ne zamjeri? Poslovni, nastupate jako cro-centricno i cudite se stvarima koje su u poslovnom svijetu normalne. Na taj nacin samo podrzavate ovu podrtiju od poslovanja u HR i status quo

valjda su stranci napokon shvatili da u divljoj zemlji samo najoštriji pristup ima nekog efekta.

eto čemu služe župani i grozd činovnika-neradnika oko njih: da blokiraju investicije i da se igraju frajera organizirajući forume, službene putove, prezentacije i savjetovanja iza kojih ostaje rezultat minus 1000. da nemilice troše javne novce, a da istdobno svim silama sprječavaju trošenje privatnih novaca.

koliko znam taj je župan spriječio sve velike privatne investicije na jugu, a istodobno svakih par dana tuli kako vlada odmah treba počet trošit milijarde na onaj suludi pelješki most.

komunist zna, od privatnih novaca nema koristi, jer privatnik pazi gdje se troši svaka kuna, a u državnim investicijima isparit će milijarde a nitko neće odgovarati. zato zagovarati državne investicije, a sprječavati privatne! tip je iz hdz-a a u dlaku je isti kao ideološka mu braća iz sdp-a.


Hrvatska je visoko politički korumpirana zemlja.

Neka se povežu sa Todorićem pa će sve moći.
Njemu je Država strateški partner. A tko je Vama?
Zakoni i propisi!
Neće ići ove noći.
Dobro došli u balkansku Hrvatsku. Odigrajte partiju karata sa Linićem i sve će moći.

Jadni hrvati, netko drugi im je nametnuo takvu “visoko politicki korumpiranu” vlast.

Hrvatska je visoko politički korumpirana zemlja.

Neka se povežu sa Todorićem pa će sve moći.
Njemu je Država strateški partner. A tko je Vama?
Zakoni i propisi!
Neće ići ove noći.
Dobro došli u balkansku Hrvatsku. Odigrajte partiju karata sa Linićem i sve će moći.

New Report

Close