‘Ostojiću ne preostaje ništa drugo osim da podnese ostavku’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. listopad 2012. u 13:45
Ranko Ostojić (PXL)

‘Ako je točno da ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić živi u stanu Ninoslava Pavića, ne preostaje ništa drugo osim da podnese ostavku’.

Ako je točno da ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić živi u stanu Ninoslava Pavića, ne preostaje ništa drugo osim da podnese ostavku, izjavio je danas član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković.
"Radi se o očitom sukobu interesa. Očito je zašto Jutarnji i druga izdanja EPH imaju politiku kakvu imaju", rekao je Jandroković novinarima u Saboru, koji su ga zamolili da komentira tekst u Večernjem listu, po kojem Ostojić živi u stanu u Bužanovoj ulici, koji je u vlasništvu Pavićeve tvrtke 'Com.Com'.

>>> 'Ranko Ostojić živi u stanu Nine Pavića'

Dodao je i da se sada postavlja pitanje kako informacije dolaze do medija, "posebno do izdanja EPH".

"Jedino što bi bilo ispravno, demokratski, što bi se dogodilo u svakoj demokratskoj državi je da ministar ode", dodao je Jandroković.

Da bi Ostojić trebao dati ostavku smatra i Laburist Nikola Vuljanić.

"Ako je priča istinita, to je nešto što si ministar ne bi smio priuštiti, kao ni itko tko ima utjecaja na poslovanje tog nakladnika. Takve stvari se u normalnim državama ne događaju. Zbog ovoga sa stanom ja bih, ne ponudio, nego dao ostavku", rekao je Vuljanić.

Na pitanje je li riječ o nastavku afere izlista telefonskih poziva, odgovorio je da ga "ne zanima to što se špijunčine međusobno naganjaju".

I Dinko Burić (HDSSB) smatra da ni jedan dužnosnik, pogotovu ministar, ne bi smio imati bilo kakve veze s medijskim nakladnicima, a posebno ne s onima koji državi duguju porez.

"Ovo budi sumnju u postojanje sukoba interesa, ali i na to nije li možda u ovakvim situacijama i objašnjenje zašto pojedinim povlaštenim medijima cure informacije", rekao je Burić, ustvrdivši da "u Hrvatskoj postoje režimski mediji koji imaju pristup informacijama, i od strane sadašnje i od strane bivše vlasti".

Ustvrdio je da je u "nedozvoljenom odnosu s Pavićem" bio i bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, u vrijeme dok je tvrtka u njegovu suvlasništvu 'Soboli' imala poslovne odnose s Pavićevim EPH".

Burić žalosnim smatra što još nije osnovano saborsko Povjerenstvo za sprječavanje sukoba, koje bi, kaže, najmjerodavnije moglo reći je li Ostojić u sukobu interesa.

Komentirajući činjenicu da se priča o Ostojićevu stanu pojavila nekoliko dana od izbijanja afere s izlistom telefonskih brojeva, Burić je kazao kako je "jasno da je to međustranački obračun".

Ustvrdio je da je obavještajni i represivni aparat protuzakonito korišten i za vrijeme bivše vlasti, kada su se tvrdi, na nalog za kontrolu ispisa poziva Branimira Glavaša dodavali brojevi članova Glavaševe udruge.

Ruža Tomašić (AHSP) također drži da bi Ostojić trebao dati ostavku.

"U normalnim državama to bi bio razlog za ostavku, jer ministar policije mora pokazivati svojim primjerom", rekla je Tomašić.

Komentirajte prvi

New Report

Close