Ostojić: Zbog štrajka liste čekanja povećane do 25 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. listopad 2013. u 15:04
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

bog štrajka bolničkih liječnika, koji traje već više od mjesec dana, liste čekanja u nekim su bolnicama povećane za 20 do 25 posto, rekao je danas ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Zbog štrajka bolničkih liječnika, koji traje već više od mjesec dana, liste čekanja u nekim su bolnicama povećane za 20 do 25 posto, rekao je danas ministar zdravlja Rajko Ostojić.

S druge strane, niz hrvatskih bolnica smanjio je liste čekanja zahvaljujući poštenom i predanom radu liječnika i medicinskih sestara, izjavio je novinarima Ostojić komentirajući posljedice štrajka liječnika.

Zbog povećanja lista čekanja u nekim bolnicama Ostojić očekuje da će štrajk "što prije završiti", a uvjeren je i da će pregovori sa zdravstvenim sindikatima o novom kolektivnom ugovoru u zdravstvu biti završeni sredinom idućeg tjedna.

Ponovio je da se u bolnicama vodi uredna evidencija, te da se točno zna "u svakoj bolnici, na svakom odjelu, u svakoj djelatnosti" gdje su povećane liste čekanja.

Odgovarajući na novinarski upit ustvrdio je da sanacija bolnica dobro napreduje. "Sanacija se odvija vrlo dobro. Uvodimo red u nered i zakon u bezakonje", rekao je Ostojić dodavši kako su naslijeđeni enormni dugovi koji se sada podmiruju.

Na razini države govori se o čak 200 milijardi kuna duga akumuliranog u proteklih nekoliko godina, a dio toga je i u zdravstvenom sustavu, ustvrdio je Ostojić.

Ministar zdravlja pustio je danas u Kliničkoj bolnici Dubrava u rad novi uređaj za izvantjelesno razbijanje bubrežnih kamenaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close