Ostojić: Da, živim u Pavićevom stanu, to je normalna praksa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. listopad 2012. u 14:12
PXL

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je danas da živi u iznajmljenom stanu u Zagrebu, čiji je vlasnik Nino Pavić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je danas da živi u iznajmljenom stanu u Zagrebu, čiji je vlasnik tvrtka vlasnika Europapress Holding Ninoslava Pavića, ustvrdivši kako u tome nema ništa sporno, te da je ove godine u četiri navrata od Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) tražio da mu adekvatno riješi stambeno pitanje.

>>> 'Ostojiću ne preostaje ništa drugo osim da podnese ostavku'

Na konferenciji za novinare u Banskim dvorima sazvanoj u povodu članka u današnjem Večernjem listu, na kojoj je novinarima podijeljena „kronologija vezana uz smještaj ministra Ranka Ostojića“, rekao je kako je „normalna praksa za sve državne dužnosnike da, ako nema dužnosničkog stana, mogu biti u iznajmljenom stanu“.

Riječ je o jednosobnom stanu od 45 četvornih metara, a Ostojić je naglasio kako čeka da se riješi pitanje preseljenja u veći stan kako bi mu se mogla pridružiti i obitelj koja živi u Splitu.

„Četiri puta sam od AUDIO-a ove godine tražio da riješi preseljenje moje obitelji u Zagreb. Čim to bude riješeno, preselit ću se“, rekao je Ostojić.

U „kronologiji“ se navodi kako je riječ o stanu koji je u najmu Hrvatskog sabora od 12. veljače 2008., sada AUDIO-a, a mjesečna rata koja se plaća tvrtki Com.com iznosi 2.500 kuna. Navodi se kako je riječ o privremenom rješenju te se očekuje da će pitanje adekvatnog smještaja biti riješeno najkasnije do početka drugog polugodišta ove školske godine budući da su sinovi ministra Ostojića školske dobi.

U kronologiji se napominje da Ostojić kao državni dužnosnik nije nikada imao izravni ugovor o najmu stana već je to uvijek regulirao Sabor, odnosno AUDIO.

Taj je stan Ostojić koristio i prije nego što je postao saborski zastupnik, a potom ministar, i to kao zaposlenik Europapress Holdinga „kao i ostali zaposlenici Europapress Holdinga, ovisno o potrebama boravka i dolaska u Zagreb“, stoji u kronologiji.

Ostojić je novinarima rekao kako je u tom stanu ostao jer mu je bio „skroz dobar“. “To je razlog zašto se nisam preselio, rekao je te pozvao novinare da mu pomognu „ako nađu neku dobru kombinaciju“ za preseljenje.

Na upit nije li neobično da živi u stanu kojem je vlasnik osoba protiv koje se navodno provode istrage, Ostojić je odgovorio kako je on ministar unutarnjih poslova i „ne zna ništa o istragama“.

Ustvrdio je kako vrijeme objavljivanja članka nije slučajno. „Mijenjaju se vremena, ali mafija uvijek pronalazi načina kako će udariti na nekoga. A moja poruka i dalje ostaje ista – nikakvi napadi na ministra ne smiju zaustaviti policiju da radi svoj posao do kraja“, poručio je Ostojić.

Potvrdio je kako mu je pojačano policijsko osiguranje. „Kad vam djecu objave na naslovnici onda je logično da policija poduzima korake da ljude zaštiti“, rekao je.

Novinare je zanimalo hoće li biti poduzimane kakve mjere vezane uz aferu izlista telefonskih poziva, a Ostojić je kazao da će nadležna tijela utvrditi kako je došlo do curenja podataka, dok će istragu voditi DORH.

Ostojić smatra da u konkretnom slučaju nije bilo ugroze nacionalne sigurnosti. „Provaljeno je u dokument, a nije bila ugrožena nacionalna sigurnost temeljem tog dokumenta“, kazao je i potvrdio kako je riječ o dokumentu koji je napisao smijenjeni predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Petar Mišević.

Novinare je zanimalo hoće li biti provedena istraga vezana uz čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je u ponedjeljak ustvrdio kako je imao uvid u taj dokument, iako je saborski odbor, kojem je član, dokument dobio tek u utorak.

Ostojić je rekao kako on neće provesti istragu jer „ministar ne provodi istrage, ali će nadležna tijela utvrditi kako je došlo do curenja podataka iz dokumenta koji je bio namijenjen isključivo predsjedniku države i predsjedniku Vlade“.

Na upit postoje li konkretni dokazi da je Karamarko taj dokument vidio prije drugih članova saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ostojić je odgovorio: „Ne bih komentirao ono što će pokazati kriminalističko istraživanje koje vodi DORH“.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Hrvati na dijelu… Sabor plaća Paviću 2500kn mjesečno, preko Audia jer duguje porez… dobro smišljeno… da nema poveznice gospodine Ostojiću između Vas i Pavića od prije…

Hahahahha nitko od frendova iz vrtića, škole, faksa, susjeda, kumova, zavičajaca i dr. ne smije big bossu reći da se ovdje ipak radi o sukobu interesa.[emo_smijeh]

da je drugačije ne bi bilo normalno u RH, ipak to Paviću daje određenu sigurnost da mu opet ne eksplodiraju auto, ipak je ministar ministar, bez obzira što policija ništa ne može otkriti dok im netko ne javi ili se sam ne prijavi

New Report

Close