Osam milijuna eura za poslovnu i javnu turističku infrastrukturu

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2013. u 11:51
Thinkstock

Visina pojedinačnih potpora kretat će se od 325 tisuća do milijun eura, a pokriva se od 60 do 85 posto ukupne vrijednosti projekta. Natječaj je otvoren do 13. lipnja ove godine.

Središnja državna agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) objavila je Treći javni poziv za dodjelu sredstava bespovratne pomoći iz IPA komponente IIIC – Regionalni razvoj – regionalna konkurentnost, namijenjene poslovnoj i javnoj turističkoj infrastrukturi.

Kako je na svojim stranicama objavilo Ministarstvo turizma, korisnicima će biti na raspolaganju iznos od 8 milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora kretat će se od 325 tisuća do milijun eura, s time da se pokriva od 60 do 85 posto ukupne vrijednosti projekta. Natječaj je otvoren do 13. lipnja ove godine.

Na području turističkog sektora prihvatljiva su ulaganja u razvoj i nadogradnju javne turističke infrastrukture u području zdravstvenog, kulturnog i aktivnog turizma. Natječaj je namijenjen financiranju projekata jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, lokalnih i regionalnih organizacija i trgovačkih društava u javnom vlasništvu te lokalnih i regionalnih turističkih zajednica.

Ulaganja u infrastrukturu moraju uključivati i ulaganja u popratne usluge, kreirane u svrhu maksimiziranja koristi od ulaganja u infrastrukturu. Natječaj je dostupan na internetskoj stranici SAFU te na web stranicama Europske komisije (EuropeAida).

Komentirajte prvi

New Report

Close