Orešković: Rezultati su bitniji od političkog iskustva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2016. u 10:19
Premijer i predsjednica na proslavi kineske Nove godine, Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

S obzirom da je premijer Orešković bio na proslavi kineske Nove godine, novinare je zanimalo vidi li u toj zemlji snažnog gospodarskog partnera.

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u subotu da su od političkog iskustva bitniji rezultati, komentirajući izvješće rejting agencije Fitch o zadržavanju negativnog izgleda hrvatskog kreditnoga rejtinga, kao i ocjenu Fitcha da zbog manjka političkog iskustva premijera, postoji sumnja u mogućnost Vlade da to promijeni.

 Agencija Fitch Ratings potvrdila je u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske u stranoj valuti na 'BB' i 'BB+' rejting u domaćoj valuti, zadržavši negativne izglede, kao što je to prije dva tjedna učinila i agencija Standard & Poor's.

 "Bivša Vlada je imala četiri godine i političko iskustvo, a rejting je pao dva puta. Tako da ne znam koliko je bitno političko iskustvo, na kraju su bitni rezultati", izjavio je  novinarima premijer Orešković večeras uoči proslave kineske Nove godine na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

  "Poslali su nam poruku, kao i drugi investitori, agencije i Europska komisija; ukoliko će vidjeti rezultate promijenit će se rejting", naglasio je premijer, dodavši da je ta poruka vrlo jasna. 

 "I ja sam već mjesec i pol vrlo jasno komunicirao poruku. Dug raste 90 posto, očekuju promjene, da se deficit i dug smanje; dok se to ne vidi, nećemo vidjeti ništa drugo i to promijeniti", rekao je  Orešković.

  "Ukoliko vide da će se dug početi smanjivati, da će se kroz proračun vidjeti reforme, da će deficit pasti, rejting će se okrenuti u pozitivnom smjeru. Spremni smo fokusirati se na javni dug, u pravo vrijeme ćemo vidjeti da će se rejting promijeniti", zaključio je premijer.

Orešković: Kina je ogromna ekonomska sila, njeno tržište pruža potencijal

  S obzirom da je premijer Orešković bio na proslavi kineske Nove godine, novinare je zanimalo vidi li u toj zemlji snažnog gospodarskog partnera. 

"Apsolutno, Kina je ogromna ekonomska sila, njeno tržište pruža potencijal", istaknuo je.

  Premijer je potvrdio da je s veleposlanicom razgovarao na koji se način može ojačati hrvatsko-kineska suradnja. Fokusirat će se na gospodarstvo i investicije, a poziv za posjet Kini već je dobio, rekao je.

 Na pitanje novinara tko će biti novi ministar branitelja, premijer Orešković je rekao kako će se to "komunicirati" u što bržem roku.

Komentari (6)
Pogledajte sve


Stvarno je dosta laprdanja i općenitih izjava, dajte već jedanput nešto konkretno najavite i pokrenite. Nijedna izjava ne može proći bez spominjanja bivših a vaše nove mjere se za sada svode samo na rehabilitaciju propale kvislinške paradržave i uklanjanje možebitnih kritičara vaših budućih poteza kojih nema ni u naznakama osim što kanite smanjiti nezaposlenost zapošljavanjem u ministarstvima. Naša predsjednica je ima tome više od godine dana obećavala što će sve pokrenuti a od svega toga nema ništa ili ima vrlo malo pomaka ali zahvaljujući garnituri koja je maknuta sa vlasti.

Ma koja ” rehabilitacija propale kvislinške države ” !? Ili niste normalni pa pišete ovakve bedastoće , ili ste zločesti pa onda to namjerno pišete !?

Hasanbegović je već nešto i napravio (raspustio vijeće “niš koristi” uhljeba)! Antifašizam je u RH postojao samo u dva razdoblja i to od 1941-45. te od 1990.-95. Zanimljivi su mi ti tzv. “antifašisti” koji su prema staroj narodnoj, da nam treba neprijatelj kao izvor podjela i razlog postojanja, orijentirani samo na domaću scenu i zadržavanje prihoda koji im ne pripadaju. Rekao sam jednom prijatelju da je punk mrtav i isto se naljutio!

” Hrvatski helsinški odbor u pravu kad tvrdi da se iza ideologema “antifašizam” krije “sustav vrijednosti” protiv kojeg je hrvatski narod “Domovinskim ratom izborio državnu i političku slobodu”.

Ovi iz Haaahaoa zaboravljaju da je Franjo Tuđman, titov general, koji je bio antifašista.

Prije bi rekao da u Hrvatskoj postoji kontinuitet antifašističke borbe, koji je omogućio međunarodno priznanje Hrvatske.
Partizani i ZAVNOH su uspjeli stvoriti državu u današnjim granicama, dok su je dečki 1991. obranili.

Od tih istih četnika.

Kako taj HHAO naziva onda ove koji su trgovali s četnicima za vrijeme rata, šurovali s njima.

To su te iste domaće izdajice hrvatskog naroda, a ja ću ih nazvati fašistima.
Zbog čega HHAO ne govori o njima, i onima koji su pokrali tvornice dok su se dečki borili na ratištu.
A kada su se vratili, nisu se imali čemu vratiti.
To su Vam HHAOvci kvislinzi, odnosno domaće izdajice.

I mislim da su oni puno gori od Ustaša.

Istina, ne baš u granicama ZAVNOHA, jer se Slovenci i Srbi i dalje nalaze na dijelu hrvatskog teritorija.

Nadam se da će naša predsjednica napokon prestati putovati, i primiti se ozbiljnog posla.

Znači okupacija našeg teritorija od strane Slovenaca (Savudrijski zaljev i Sveta Gera+ žica na našem teritoriju)+ srpska okupacija dunavskih ada.

Koliko se sjećam ni s BiH ni s Crnom Gorom nemamo granicu jer svojataju naš teritorij od ZAVNOHA.

Naravno da sve ovo što sam napisao je besmisleno jer smo se mi odrekli svojeg suvereniteta ulaskom u EU.

Što opet postavlja pitanje zbog čega su dečki ginuli?

Hrvati naprosto ludo vole dati svoju neovisnost Mađarima (ugrima), pa Austriji, pa Austrougarskoj, pa nakon prvog svjetskog rata da postanemo neovisni, brzo u SHS, pa u Kraljevinu Srboslaviju.

Znači HHHAO, je potpuno promašio.

Nisu antifašisti uništili Hrvatsku, ili Jugoslavija.

Hrvatsku konstantno, još od kralja Zvonimira uništavaju domaće izdajice, koji se često predstavljaju kao veliki domoljubi, a zapravo su hrvatske izdajice, koji zbog nekoliko dukata prodaju hrvatsku zemlju i Hrvate.

Evo primjer Vam je Ante Pavelić koji nakon što je bio njemačka marioneta, dao Talijanima sve što se moglo dati….

Lijepo zbrisao sa zlatnim polugama i kriv je za ubojstva 100.000 Hrvata.

Mislim da je krajnje vrijeme da se otvori pitanje Pavelićeve odgovornosti, za sve te pobijene Hrvate na partizanskoj i ustaškoj strani.

Umjesto da se preda saveznicima, istovremeno kada i Italija 1943. godine, on neodgovornim vođenjem države kriv je za razaranje i ubijanja Hrvata u Hrvatskoj.

Ne zaboravimo kako su saveznici u potpunosti razorili Zadar, pa i Split, Rijeku, Pulu i Zagreb u stalnom bombardiranju.

Po meni je puno više Hrvata pobio Pavelić, a to što HAHAO misli da treba propitivati samo jednu stranu, je potpuno pogrešno.

I na kraju HHO ne shvaća dvije stvari.
Antifašistička koalicija je dobila II. svjetski rat, a borili su se protiv fašista.
Na kraju rata, fašisti se nigdje nisu dobro proveli.
I na kraju ljudi su 1941., kao i 1991. godine išli u rat da oslobode svoju zemlju Hrvatsku.
Ni zbog Tita, ni zbog Tuđmana, već zbog slobode i Hrvatske.

A što? S partizanskim pjesmama se nije išlo u obranu Hrvatske?

Kreteni stari, išlo se s ROCK AND ROLOM.

Pa, jesu počeli nekaj raditi …???? Što se događa…..??? Gdje u kojem dijelu je netko nešto pomaknuo …. od Nove vlasti ??? Imali li kakvih vijesti???

New Report

Close