‘ORAH neće pobijediti , SDP je uvijek bio i ostat će tvrd orah’

Autor: Agencija VLM , 01. rujan 2014. u 14:10
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Primorsko – goranski župan Zlatko Komadina to je izjavio odgovarajući na pitanja o rezultatima posljednjeg istraživanja Crobarometra prema kojima u Rijeci i Istri SDP više nije najjača stranka.

– Trendovi jesu zabrinjavajući, ali ORAH ovdje neće pobijediti, SDP je ovdje uvijek bio i ostat će tvrd orah – rekao je danas u Rijeci primorsko – goranski župan Zlatko Komadina odgovarajući na pitanja o rezultatima posljednjeg istraživanja Crobarometra prema kojima u Rijeci i Istri SDP više nije najjača stranka.

– Radi se o s jedne strane o percepciji odnosa unutar stranke prema ljudima u stranci, zapravo, ako gledamo rejting ovoga kraja, prema ljudima ovoga kraja. Između ostalog, na neki način, građani kažnjavaju isključenje Linića. No, zadovoljan sam jer naši ljudi ne mijenjaju politička opredjeljenja, ovdje je ukupan pristup prema ljevici i dalje isti kao što je bio zadnjih godina – rekao je Komadina dodajući da M. Holy dobiva podršku u onom dijelu gdje kopni podrška SDP-u.

SDP je, smatra Komadina, u teškoćama s obzirom na položaj državne vlasti, odnosno izostanak očekivanih efekata, a rejting se odnosi na državnu razinu SDP-a o odnosu Holy i Milanovića, o odnosu ORAH-a i SDP-a Hrvatske, a ne radi se o ispitivanju na lokalnoj razini. Unatoč porastu HDZ-a ta stranka, smatra Komadina, ne može računati na neki spektakularni rezultat na primorsko-goranskom području.

Komadina je potvrdio da će na sjednici Glavnog odbora SDP-a u subotu tema biti potpora Ivi Josipoviću za predsjedničke izbore te prijedlog predsjednika stranke za imenovanje koordinatora u izbornim jedinicama za izborne kampanje za parlamentarne izbore i da pritom neće biti "barufe" .

Komentirajte prvi

New Report

Close