Oni su noćna mora turističkih agencija: ‘Paradajz turisti’ na moru kuhaju ajvar i pekmez

Autor: Poslovni.hr , 01. kolovoz 2019. u 11:11
Foto: Getty Images

U čitav sistem su uključeni i makedonski prodavači zimnice.

Kako su "Večernje novosti" nedavno prenijele, pojedine agencije su već poslije prva dva odlaska na grčki Halkidiki morale mijenjati gume na autobusima. Razlog je što pojedini turisti nose po četiri kofera prepuna hrane, jer u apartmanu kuhaju pekmez i ajvar.

Kako piše srpski portal Žena, u čitav sistem su uključeni i makedonski prodavači zimnice, koji čekaju sa vrećama paprika. Drugi gosti u takvim apartmanima ne mogu provjetriti sobe i s pravom se žale agencijama. Tako se i ove, kao i svake godine, ponovo piše o "paradajz turistima" iz Srbije na koje se žale primorci koji nakon boravka turista zateknu u apartmanu potpuni kaos.

Definiciju, barem tako mislimo, svi znamo – paradajz turist je turist koji put mora kreće sa punim ručnim frižiderima mesa, salate, sarme, povrća, voća pa čak i grickalica.

– Paradajz turisti su najveća noćna mora i Grka i nas, turističkih agenata. A takav nadimak dobili su zbog činjenice da ogroman broj ljudi bez srama kreće na put sa vrećama paradajza i paprike, i to kako bi tamo spremali zimnicu – otkriva jedna turistička agentkinja za portal Žena.

Komentari (6)
Pogledajte sve

E, stvarno su ti Srbi… Pa, eto, sad zbog njih i ovi naši počeli isto raditi. Prije 5-6 dana u Cavtatu dolazi auto iz ZG. Porodicu vlasnica dopratila do apartmana i, dok je ona bila sa njima, istvarili su se koferi i torbe, a kak je vlasnica otišla, eto čovjek iz auta vadi dvije vreće paprika. Ista se i dala osjetiti u zraku, pre par dana, cijeli dan. Ima i kod nas takvih, biće. @crnlabud A to što je struja kod nas skuplja, pa što imaju brigat turisti, kad istu ne plaćaju kada dođu na tih 7-10 dana?

😂

crnlabud ti si nadmašio i članak 😂😂😂😂. Pa tko plaća struju za apartman?

nisu li neki naši ministri ovakve prizivali i na Jadran, sreća da je kod nas struja skuplja pa im ne odgovaramo kao destinacija

New Report

Close