Održana radionica Global Compact u Splitu

To je strateška inicijativa temeljena na 10 načela ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije To je strateška inicijativa temeljena na 10 načela ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije

To je strateška inicijativa temeljena na 10 načela ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije.

U Splitu je održana radionica o Global Compactu, inicijativi UN-a za uvođenje društveno odgovornog poslovanja, jedinstvenom primjeru suradnje poslovne i međunarodne zajednice, koji uz kompanije okuplja i predstavnike akademske zajednice, civilnog društva, vlada, poslovnih udruga te samog UN-a.

To je strateška inicijativa temeljena na 10 načela ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije. Tvrtke koje poštuju ta načela imaju bolju poziciju u poslovnom okruženju te mogućnost prepoznavanja komparativnih prednosti i razvijanje konkurentnosti, rekla je Tatjana Gračić, osoba za kontakt s članstvom Global Compact Hrvatska, koja je održala predavanje. Predstavnica CEMEX-a Martina Bilanović, ispričala je što za njih znači DOP i koje projekte provode, a CEMEX je i dobitnik HUP-ove nagrade DOP-a.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!