Objavljena audiosnimka HBOR-a: Što je rekao Zdravko Marić?

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2017. u 13:14
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nije mi drago to govoriti, ali morao sam reagirati. Možete i sami provjeriti. Snimka je objavljena u interesu javnosti i možete ju preslušati”, kazao je Marić.

Objavljen je audio zapis s dijela sjednice Nadzornog odbora HBOR-a održane 20. prosinca 2016. na kojoj se raspravljalo o kreditima društvima Zvijezda d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d. i PIK Vrbovec d.d.

Ministar financija Zdravko Marić, na početku sjednice rekao je da se suzdržava od diskusije i glasanja. "Ja, kad god je neki prijedlog odobrenja za koje društvo iz koncerna Agrokor, ja se suzdržavam od diskusija i odlučivanja. Tako je bilo i u prošlom mandatu", rekao je ministar Marić na početku i otvorio raspravu. Nakon ove rečenice, ministra Marića više se nije moglo čuti u razgovoru, piše N1.

Na snimci se uglavnom čula ministrica Martina Dalić, koja je postavljala pitanja.

Marić nije sudjelovao niti u glasanju za odobravanje kredita, nego je uputio poruku ministru Dobroviću, povodom skidanja točke 6 s dnevnoga reda. "Samo informacija za ministra Dobrovića, Uprava je predložila da se skine s ove sjednice dnevnog reda", rekao je ministar financija.

Cijelu audio snimku možete poslušati ovdje.

Ministar Marić je, uoči sjednice Vlade, rekao: "Tjednima već traje konstantno blaćenje i obezvrijeđivanje ministra finacija. Trpio sam sve udarce, ali kad netko prijeđe granicu – reagirao sam. Nije mi drago to govoriti, ali morao sam reagirati. Možete i sami provjeriti. Snimka je objavljena u interesu javnosti i možete ju preslušati", kazao je Marić, koji nije želio komentirati rasparvu u Saboru oko 'ucjene' SDP-a da neće glasati za ustavne suce ako se ne osnuje istražno povjerenstvo za Agrokor. Tek je kazao da bi ponovio riječi Branka Bačića.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Jako mi je darago da se je Most razotkrio široj javnosti.
Neki su se nadali da je Most kvalitetan i korektan. Razumijem tu želju u Hrvatskom bespuću ali most sigurno nije pravo rješenje. Most je jedna politička organizacija na čijem čelu je jedan izuzetni egocentrik (rekao bi da je Petrov čak veći egocentrik od Milovanovića) a osnivač i glavni sponzor Mosta je čovjek jasne antihrvatske politike.
Most nije pokazao niti kvalitetu. Zar je anarhizam Strenje-Linić poželjan ili kvalitetan. U kojem području Grmoja pokazuje znanje? Da u Mostu nemaju Podolnjaka (Jovanovića) ne bi imali niti smjer niti viziju niti ikakvu političku aktivnost.

Pa kao da je bitno sto je zmaric rekao. Svi vidimo rezultate i vidimo kamo ova zemlja ide. Samo nas vanjski faktor moze spasiti.


Očekivano, objavljena je snimka samo DIJELA sjednice.

Aleksandre, u vrijeme onih tvojih, na temelju laži poput Dobrovićeve na Goli Otok se išlo. Ovi tvoji nesposobni zgubidani ne znaju ništa drugo nego lagat i podmetat, jer za vlast i vodit državu ipak treba neke pameti. Ma da je cijela sjednica sa cugom nakon objavljena ti bi neku drugu laž izmislio. Srećom Aleksandre, ove tvojih g… smo se riješili barem za puna 3-4 mandata.

Dobrović izbjegao tužbu. Vrlo lukav čovjek. Probao je podmuklo nije prošlo i i istog časa oprao ruke. Kvalitetan potez Marića što je zaprijetio tužbom i istjerao MOST iz štakorske rupe.

New Report

Close