Novinski oglas posvađao sindikate

Autor: Ksenija Puškarić , 12. prosinac 2010. u 22:00

Mladen Novosel, šef SSSH, optužio Vilima Ribića da je kao koordinator središnjica samovoljno naručio objavu oglasa kojim sindikati zahvaljuju građanima na peticiji

Plaćeni oglas sindikalnih središnjica u kojem se one “zahvaljuju svakom građaninu ponaosob što je potpisao peticiju za referendum”, a koji je 8. prosinca objavljen u Večernjem listu, te sutradan i u Jutarnjem listu, nije rezultat sindikalnog dogovora. Kako je poručio, Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) sve središnjice nisu bile suglasne s objavom oglasa takva sadržaja, kao ni s financijskim obvezama.

“To je oblik samovolje koordinatora sindikalnih središnjica Vilima Ribića i manipulacija javnošću i članstvom sindikata. Koordinacija sindikata, koju on potpisuje, neformalno je tijelo koje ni o čemu ne odlučuje, a još manje obvezuje. U oba slučaja objavljivanja oglasa, SSSH ni na koji način nije participirao, niti ima ikakve obveze”, poručio je Novosel.No, to ne znači, dodaje novi čelnik Saveza, da ta središnjica neće sudjelovati u radu koordinacije, posebice kada će biti riječ o organiziranju zajedničkih akcija i aktivnosti usmjerenih boljitku gospodarstva i radništva. “No, ponovi li se ovakvo samovoljno ponašanje koordinatora sindikalnih središnjica SSSH će preispitati svoje sudjelovanje u radu koordinacije za vrijeme obnašanja zadaće aktualnog koordinatora”, kaže Novosel koji je od početka smatrao da građane oglasima nije potrebno uvjeravati u važnost njihova sporazuma s Vladom. Na upit jesu li narušeni odnosi među središnjicama, Novosel je rekao da odnosi nisu upitni, ali jesu stavovi pojedinaca koji žele većini nametnuti svoje mišljenje.Vilim Ribić, dopredsjednik Matice javnih sindikata i predsjednik Koordinacije sindikalnih središnjica na naš upit o cijeni plaćenih oglasa odgovorio je da je ta tema za medije – nebitna. “To nije pitanja koje mediji trebaju postavljati, pitajte me samo sindikalne stvari”; rekao je Ribić.

Komentirajte prvi

New Report

Close