Novi projekt Poslovnog dnevnika: Hrvatska 2020, ispunite anketu!

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2013. u 11:59
Patrik Maček/PIXSELL

Poslovni dnevnik pokreće projekt Hrvatska 2020 slijedom strategije rasta Europa 2020.

Poslovni dnevnik samo nekoliko mjeseci uoči očekivanog ulaska Hrvatske u Europsku uniju pokreće projekt Hrvatska 2020 slijedom strategije rasta Europa 2020.

Cilj multimedijske platforme jest promišljanje svih društvenih elita o tome gdje će Hrvatska biti do kraja desetljeća.

I dok Europska unija svoje ciljeve zna i ima ih jasno definirane na području zaposlenosti, energetike, ekologije, obrazovanja, poduzetništva, inovacija, razvoja i istraživanja, regionalnog razvoja…, Hrvatska ih tek treba točno definirati. Jasno je tek da smo po većini kriterija na samome dnu europske ljestvice, a negativna poduzetnička i investicijska klima ne pružaju nam razlog za optimizam.

Poslovni dnevnik otvaranjem pitanja hrvatske budućnosti pokušat će aktivirati hrvatsku akademsku i poduzetničku elitu kako bi svojim promišljanjem pridonijeli jasnijem sagledavanju hrvatske sadašnjosti i budućnosti, perspektiva razvoja, ali i pronalaženja novog, drugačijeg, modela gospodarskog rasta – pametnog, održivog i uključivog. Na tom putu važno je aktivirati kompletan reformski kapacitet hrvatskog društva i u tome Vas molimo za podršku i suradnju.

Darko Markušić, glavni urednik Poslovnog dnevnika

Pozivamo Vas da sudjelujete u našem projektu ispunjavanjem ankete 'Prilike za istraživanje i inovacije u Hrvatskoj'. 

Molimo Vas, izdvojite 5 minuta Vašeg vremena i odgovorite na pitanja u ovoj anketi

Komentirajte prvi

New Report

Close