Novi čvor ceste uz GP Goričan će biti gotov do ljeta

Autor: Darko Bičak , 15. siječanj 2020. u 21:59
Rekonstrukcija spoja uz prijelaz vrijedi 24 mil. kuna/ VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL

Gradilište su jučer obišli međimurski župan Matija Posavec i član uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić.

Novi čvor autoceste na graničnome prijelazu Goričan završit će se prije predviđenog roka pa se očekuje da će se ta dionica pustiti u promet uoči početka turističke sezone, izvijestili su iz Međimurske županije.

Rekonstrukcija spoja na graničnome prijelazu, vrijedna 24 mil. kuna, obuhvaća rušenje nadvožnjaka i krakova spoja te izgradnju novog nadvožnjaka s proširenim krakovima koji će omogućiti pristup autocesti i izlaz s nje u svim smjerovima.

Ujedno će se postaviti i nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija te premjestiti i zaštititi instalacije. Gradilište su jučer obišli međimurski župan Matija Posavec i član uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić.

Baranašić je rekao kako ulaganja Hrvatskih autocesta u dijelu koji prolazi kroz Međimursku županiju obuhvaćaju i obnovu asfaltnog sloja, a priprema se projekt zelenog prolaza za divljač preko autoceste.

Postavit će se i novi stupovi javne rasvjete, a stari će se darovati općinama i gradovima. Župan Posavec je istaknuo da će se ovim projektom poboljšati lokalna prometna povezanost i omogućiti dodatne gospodarske aktivnosti u razvoju pograničnog područja uz rijeku Muru.

Komentirajte prvi

New Report

Close