Nekretnine uz more drže cijenu, ostale jeftinije

Autor: Poslovni.hr , 09. listopad 2012. u 09:36
Ilustracija / PXL

“Cijena ne ovisi samo o lokaciji, nego i opremljenosti terena”

 

U samo godinu dana cijene građevinskog zemljišta u Istarskoj županiji smanjene su za čak 32 posto, što je najveći pad na razini čitave države, objavio je portal za nekretnine Crozilla, piše Glas Istre.

Prema Crozilli, na godišnjoj su razini tražene cijene građevinskih zemljišta u prosjeku pale za 6,5 posto. U Istri je kvadrat lanjskog kolovoza koštao u prosjeku 93 eura, a protekloga kolovoza svega 63 eura. S druge strane, cijene kuća na godišnjoj su razini pale za 5,2 posto no i kuće u Puli proteklog su kolovoza poskupjele za 11 posto u odnosu na lani.

No, neki istarski trgovci nekretninama vele da Crozzila objavljuje tražene, a ne stvarne, prodajne cijene, piše Glas Istre. “Građevinsko zemljište u Premanturi ili Pješčanoj u prvom redu do mora drži prodajnu cijenu od 200, 250 eura po kvadratu. Međutim, cijena ne ovisi samo o lokaciji, nego i opremljenosti terena”, kaže Sergio Ricchiuto, vlasnik pulske agencije Immobilia. Milan Šuković, vlasnik pulske agencije Modus dea, također potvrđuje da su cijene nekretnina u Istri pale, iako je sumnjičav prema Crozillinom podatku o tome da je prosjek građevinskog zemljišta 63 eura. Šuković je iznio primjere svoti koje prodavatelji traže. “Po toj cijeni ćete naći parcelu u Marčani, već je u Vodnjanu više od sto eura… U unutrašnjosti Istre cijene se kreću oko 30-40 eura, no rastu kako se približavate moru i premašuju sto eura”, kaže.

Komentirajte prvi

New Report

Close