‘Ne zahvaljujem samo poslodavcima, nego i radnicima. A sindikate poštujem’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. siječanj 2013. u 17:10
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Ministar gospodarstva izjavio je da je njegova izjava krivo protumačena.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako je njegova jučerašnja izjava u kojoj zahvaljuje poslodavcima krivo protumačena, da zahvaljuje i radnicima, a sindikatima je poručio da ih poštuje i cijeni.

"Naravno da i poslodavci i radnici zajedno stvaraju ono što Hrvatskoj danas treba", kazao je Vrdoljak, napominjući kako je njegova jučerašnja izjava krivo protumačena.

Ministar gospodarstva jučer je na radnom ručku poslodavcima rekao kako im "zahvaljuje što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike", a sindikati su danas tu izjavu ocijenili neprimjerenom te zatražili ispriku.

Vrdoljak u današnjoj izjavi ističe kako ne treba zaboraviti da u hrvatskom postoje četiri ključne riječi koje se ne treba stidjeti ponoviti – izvoli, hvala, oprosti i molim.

"Jedna od njih je i hvala i kako sam se zahvalio ljudima koji vode tvrtke, koji daju ljudima posao, tako ću, bez imalo stida i bez imalo želje za dodvoravanjem, zahvaliti ljudima koji rade za plaće koje vjerojatno nisu dostatne, posebno onima koji rade, a ne dobivaju plaću", kazao je Vrdoljak dodajući kako se nitko ne treba ljutiti ako je netko nekom drugom rekao hvala.

Napominje kako je bio radnik, poslodavac, a sada je dio Vlade te da se u sve te tri faze osjećao kao radnik koji daje svoj doprinos društvu.

"Zato poručujem sindikatima da se ne ništa ljute, da i njih poštujem i cijenim, ne zato što im se mislim dodvoravati, ne pada mi napamet, nego zato što znam da im nije lako, da im je članstvo u velikim problemima. Ova država neće ići naprijed ako se ljutimo, ako nekom drugom kažemo hvala, nego će ići naprijed jedino ako svoj doprinos daju oni koji najviše doprinose radnici, oni koji najviše doprinose poslodavci i oni koji im trebaju pomoći da uspiju, a to je Vlada", kazao je Vrdoljak.

Komentirajte prvi

New Report

Close