Natječaj za 'Kockicu' vrijedan 18,75 milijuna kuna

Nakon pola stoljeća u obnovu/Robert Anić/PIXSELL Nakon pola stoljeća u obnovu/Robert Anić/PIXSELL

Odabir izvođača radova na sanaciji zgrade na Prisavlju otvoren do 20. ožujka.

Zgrada nekadašnjeg Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske "Kockica", u kojoj su danas smještena ministarstva turizma, te mora, pomorstva i infrastrukture, uskoro kreće u prvu temeljitu obnovu nakon točno 50 godina od izgradnje.

Ministar Oleg Butković otvorio je natječaj za odabir izvođača radova na sanaciji Kockice do 20. ožujka.

Na zgradi su, navodi se u dokumentaciji, nužni veliki zahvati, prije svega na vanjskoj ovojnici koja je u lošem stanju, konstrukcija je izvedena u standardu koji ne zadovoljava današnje tehničke propise, pa zgrada ima nedostatak toplinske izolacije. Vanjski zidovi još uvijek čine izvorno ugrađeni elementi stolarije, koji su dotrajali, pa tijekom obilnijih padalina voda prodire u zgradu. 

"Kockica" je objekt kulturnog dobra, pa je za nju lani odobren projekt obnove koji je izradila tvrtka S.P.A.C.E. Procijenjena vrijednost posla je 18,75 milijuna kuna, a radovi bi trebali trajati 180 dana na obnovi od 2. do 11. kata, a 120 za radove na prvom katu, prizemlju i razizemlju. Kod odabira najviše će se vrednovati cijena i zadržavanje vizualnog identiteta, svaka do najviše 40 bodova, a po 10 bodova može se dobiti za jamstveni rok i za brzinu izvođenja radova. 

Komentari (2)
  • bankarko
    bankarko 17:08 19.2.2018.

    kulturno dobro?

  • blackstone
    blackstone 16:55 19.2.2018.

    Za 20 milja kuna napravi novu zgradu do postojece.Mali sonjo ce barem 10% ugraditi.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!