Nastavak predstečajne nagodbe za Hotele Novi

Autor: Suzana Varošanec , 28. siječanj 2014. u 22:00
Zaustavile su ih sumnje u porezne nezakonitosti te plaćanja povezanoj tvrtki/G. Kovačić/PIXSELL

Postupak je u ključnoj fazi, ročište na kojem će se glasovati o planu restrukturiranja trebalo bi biti sazvano u sljedećih mjesec dana.

Nastavljen je, nakon višemjesečnog prekida, postupak predstečajne nagodbe za tvrtku Hoteli Novi Brune Orešara i Gordana Širole.

Prema našim izvorima, pozitivan je to rasplet nakon što je tvrtka provjerena u postupku koji je provela Porezna uprava povodom sumnji u moguće porezne nezakonitosti te plaćanja povezanoj tvrtki. U ovom je trenutku važno, kaže upućeni izvor, što je utvrđeno da nema proboja pravne osobnosti, pa je to temelj za nastavak predstečajne nagodbe.  Kako neslužbeno doznajemo, predstečajni postupak sad se nalazi u ključnoj fazi. Sljedeći je korak, naime, ročište na kojem će se glasovati o planu restrukturiranja.

Očekuje se da će ono biti sazvano tijekom sljedećih mjesec dana. Zanimljive su i namjere da radnici koje već neko vrijeme zapošljava druga tvrtka Novi Resort istih vlasnika ponovo prijeđu u Hotele Novi. Nije još do kraja jasan zakonski model koji će se primijeniti, no na tome se navodno radi. Tako bi radnici radili u tvrtki koja je vlasnik nekretnina resorta u Novom Vinodolskom. Nastavkom predstečajnoga postupka stavljen je ad acta i prethodni postupak koji se sudski vodio zbog ispitivanja uvjeta za stečaj. Potkraj prošle godine pokrenuo ga je Trgovački sud u Rijeci na stari prijedlog Hypo Leasniga Kroatiena. 

Komentirajte prvi

New Report

Close