‘Osiguranici neće ostati bez liječnika bez obzira na akciju USKOK-a’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. studeni 2012. u 17:24
PXL

HZZO će na svaki mogući način osigurati dostupnost i kontinuitet zdravstvene zaštite osiguranim osobama.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) podupire USKOK-ovu akciju "Hipokrat" kojom se žele razotkriti zloporabe u sustavu primarne zdravstvene zaštite iza kojih stoji farmaceutska tvrtke "Farmal" jer je svako otkrivanje zlouporaba među zdravstvenim djelatnicima u službi zaštite osiguranika HZZO-a i u službi zaštite novca koji osiguranici izdvajaju za zdravstvenu zaštitu.

HZZO će na svaki mogući način osigurati dostupnost i kontinuitet zdravstvene zaštite osiguranim osobama. S obzirom na najave o kaznenih prijavama protiv liječnika obiteljske medicine, a kako se ne bi dogodilo da ijedan osiguranik ostane bez svojeg obiteljskog liječnika, HZZO je već ponudio sve oblike suradnje ravnateljima domova zdravlja i županijskim uredima mjerodavnim za zdravstvo radi organizacije rada doktora obiteljske medicine, stoji u današnjem priopćenju HZZO-a.

Ističu da će HZZO, ako neke ordinacije obiteljske medicine 'ispadnu' iz mreže javno zdravstvene službe, pronaći način da se organizira rad ordinacija kako njihovi osiguranici ne bi ispaštali i bili uskraćeni na bilo koji način kad je u pitanju zdravstvena zaštita.

Komentirajte prvi

New Report

Close