Narodne novine nabavile električne automobile i postavile solarne panele na krovove

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2016. u 11:08
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Narodne novine d.d. društveno je odgovorna tvrtka s bogatom tradicijom od 181 godine koja brine za okoliš.

Narodne novine d.d., kao ekološki osviještena tvrtka, jedna je od prvih u Hrvatskoj koja je upotpunila svoj vozni park ekološkim automobilima te postavila fotonaponske solarne panele na krovove svoje Upravne zgrade i Tiskare u Zagrebu.

Osobno vozilo Nissan Leaf te dva dostavna vozila Nissan e-NV200, tri su električna automobila koja su odnedavno u funkciji voznog parka Narodnih novina d.d. Posebnost vozila je što su eco friendly i ne zagađuju okoliš jer za pogon ne koriste fosilna goriva, već isključivo električnu energiju.

Brigu za okoliš Narodne novine d.d. pokazale su i postavljanjem solarnih panela na krovove svoje Upravne zgrade i Tiskare u Savskom gaju u Zagrebu. Tako su krovovi pretvoreni u male solarne elektrane koje proizvode električnu energiju koju koriste Narodne novine d.d.a na  taj način smanjuje se emisija CO2 u zrak.

Narodne novine d.d. društveno je odgovorna tvrtka s bogatom tradicijom od 181 godine koja brine za okoliš. Kupnjom električnih automobila, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te postavljanjem fotonaponskih panela uz pomoć sredstava koje smo dobili od Fonda za energetsku učinkovitost, pridonosimo smanjenju onečišćenja zraka i okoliša. Naša tvrtka ide u korak sa zemljama Europe te prepoznajemo učinkovitost obnovljivih izvora energije koje čuvaju naš planet.

Komentirajte prvi

New Report

Close