Nakon uživanja u blagdanskoj trpezi, besplatni savjeti o prehrani

Autor: Agencija VLM , 01. travanj 2013. u 14:22
Thinkstock

Prema posljednjim istraživanjima, Hrvati su na četvrtom mjestu po pretilosti u Europi, te na devetom mjestu u svijetu.

Nakon bogate blagdanske trpeze i obilja hrane, osječka udruga Nutricionizam Balans građanima nudi besplatnu analizu tjelesne mase i savjete o pravilnoj prehrani. Akcija počinje u utorak, a traje do 17. travnja.

– Iz godine u godinu pretilost u Hrvatskoj raste, kao i broj oboljelih od različitih kroničnih bolesti vezanih uz nepravilnu prehranu i nezdrav način života, poput dijabetesa, kardiovaskularnih te bolesti probavnog sustava. Prema posljednjim istraživanjima, Hrvati su na četvrtom mjestu po pretilosti u Europi, te na devetom mjestu u svijetu – upozoravaju nutricionistice iz Udruge.

Dolazak na savjetovanje potrebno je najaviti na telefonski broj 097 7808 943 ili 091 5034 268, ili na mail adresu nutricionizam.os@gmail.com. Zainteresirani ih mogu naći na Šetalištu P. Preradovića 7 u Osijeku, u ambulanti dr. Hećimović, a vrata su im otvorena parnim datumima od 14 do 19 te neparnim datumima od 8 do 13 sati. Nutricionisti su ove udruge na raspolaganju i građanima u Virovitici, u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“, gdje su dostupni svakog parnog petka u mjesecu od 15 do 20 sati.

– Osim navedenih besplatnih usluga, povoljno nudimo individualne planove prehrane te uključivanje u vrlo uspješan projekt Škola zdravlja i mršavljenja. Osim nutricionista, u tim su uključeni liječnik i osobni trener – zaključuju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

..još mi nije dobro od Londona i bjelosvjetskih kuhinja i orijentalnih začina…
Trebamo podići standard ponude u trgovinama, spustiti cijene zdrave hrane,
i riješiti se predrasuda oko namirnica koje koristimo za prehranu……….!

New Report

Close