Nakon četiri godine dobili koncesiju za marinu

Autor: Marija Brnić , 05. srpanj 2015. u 22:01
Franjo Pašalić, vlasnik Laguna Tradea

Gradnja ekskluzivne marine s 220 vezova u Dubrovniku započet će nakon sezone, do kada će sve biti spremno za realizaciju investicijskog projekta čija je ukupna vrijednost više od 10 milijuna eura.

Rogoznička Laguna Trade u vlasništvu Franje Pašalića, nakon četiri godine neizvijesnosti i čekanja raspleta oko dobivanja koncesije, počinje prve korake za gradnju nove marine za nautičare u Gruškom zaljevu u Dubrovniku, za koju je nedavno od Vlade konačno dobila koncesiju na 30 godina.

Pašalićeva tvrtka objavila je, naime, natječaje kojima traži izvođače radova za izradu armiranobetonskih montažnih elemenata, za konstrukcije gatova, oprerativne platforme i obalne pasarele, te među ostalim za isporuku čeličnih zaštitnih cijevi. Ukupna procijenjena vrijednost ovih poslova prelazi 15 milijuna kuna bez iznosa za PDV. Gradnja ekskluzivne marine s 220 vezova u Dubrovniku započet će, naravno, nakon sezone, do kada će sve biti spremno za realizaciju investicijskog projekta čija je ukupna vrijednost više od 10 milijuna eura.

Vlasnik jedne od najuspješnijih hrvatskih marina u Rogoznici za ovaj je nautički centar odabran kao najpovoljniji ulagač još 2012., no, na dodijeljenu mu koncesiju su se žalili preostali ponuditelji, tvrtka Luka Dubrovnik te Atlant marina iz sustava Atlantske plovidbe. Te su tvrtke podigle upravnu tužbu protiv vladine odluke o dodjeli koncesije Pašaliću, tvrdeći da je njegovo idejno rješenje za marinu u sukobu s Urbanističkim planom uređenja gruškog akvatorija.

Upravni sud u Splitu jesenas je donio presudu u njihovu korist, pa je odluka Vlade poništena, ali se potom Visokom upravnom sudu RH žalio Pašalić. Premda ni ta odluka nije bila u njegovu korist, slučaj je završen ponovno na stolu Vlade, koja je pak i ovaj put najboljeg ponuđača porepoznala u Laguna tradeu.

Nove žalbe konkurenata Vlada je istodobno smirila dodjelom koncesije na 28 godina Luci Dubrovnik, kojom joj se omogućuje gradnju novog terminala u gruškoj luci, a u tom projektu, procijenjenog od lokalnih vlasti na 100 milijuna eura, sudjelovala bi i Atlanska plovidba. Za dovršenje gradnje nove gruške marine i predaju uporabne dozvole Vladi, Franjo Pašalić ima tri godine od sklapanja ugovora.

Komentirajte prvi

New Report

Close