Najmoćnija brodovlasnica na Jadranu slavi 25 godina svog poslovanja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. veljača 2017. u 10:05
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Kompanija nastavlja raditi na poboljšanju usluga i svom razvitku, pa za 2018. priprema nove sadržaje i dodatna zapošljavanja.

U turističkoj agencija Katarina Line ove godine očekuju odličnu turističku sezonu, tijekom koje u svoju flotu od 55 brodova planiraju uključiti četiri nova broda, a pripremaju i izgradnju hotela na Slatini u centru Opatije. 

Ta kompanija ovih dana slavi 25. godina postojanja, tijekom kojih se profilirala u jednu od vodećih agencija za krstarenja Jadranom, s gotovo 40 zaposlenih.

"Putem agencije Katarina line u Hrvatsku godišnje putuje oko 100 tisuća turista, od kojih je prošle godine na brodovima Jadranom plovilo i odmaralo se njih više od 26,5 tisuća. Za 70,5 tisuća organizirali smo odmor u hotelima, a za ostale smo 'aranžirali' privatni smještaj", ističe direktorica i osnivačica agencije Katica Hauptfeld.

Dodaje da za ovu slavljeničku godinu imaju 55 ugovorenih brodova za krstarenje Jadranom te da u flotu uključuju i četiri nova broda. Osim krstarenja po Jadranu ta agencija organizira i kružna putovanja od Venecije do Ohrida.

"Povodom naših 25 godina odlučili smo ove godine za svakog putnika na našim brodovima donirati jedan euro udrugama za Downov sindrom u Rijeci i  Dubrovniku, a i naši gosti, koji bukiraju krstarenje s nama, moći će također donirati euro te tako pridonijeti ukupnoj donaciji", ističu iz Katarina Linea, dodajući i da u smislu humanitarnog djelovanja imaju i drugih projekata, među kojima je i jednotjedno krstarenje u turističkoj sezoni koje svake godine poklanjanju djeci Vukovara.

Gradnja hotela u Opatiji

Kompanija nastavlja raditi na poboljšanju usluga i svom razvitku, pa za 2018. priprema nove sadržaje i dodatna zapošljavanja. To će biti potaknuto i ovogodišnjim planovima te pripremama za izgradnju hotela na Slatini u centru Opatije, u prostoru koji je u vlasništvu te agencije. Time žele, kako kažu, pridonijeti turističkoj ponudi Opatije, grada u kojem je izgradnjom hotela Kvarner 1884. odnosno prije 133 godine, i vile Angeline 1864. zapravo i počela turistička era na Jadranu.

Katarina Line osnovana je 17. veljače 1992., a njena direktorica i osnivačica Katica Hauptfeld, u ranom djetinjstvu se s obitelji 1959. odselila u Afriku, gdje je provela 15 godina u današnjoj Zambiji i Zimbabveu. Tamo je počela, a u Engleskoj završila školovanje. U Hrvatsku se vratila krajem 1973., zaposlila se u tada novootvorenom hotelu Varaždin u Selcu, kasnije je radila u agenciji Kvarner Express te Kompasu Ljubljana, da bi 1992. otvorila svoju agenciju za putovanja i krstarenja po Jadranu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kak može biti brodovlasnica ako uopće nema brodova?

Dakle, ona samo prodaje agencijsku uslugu za krstarenje i izlete brodovima. Flota nije njezina.

Bez obzira na to, dobro posluje. Mnogo bolje nego da se zafrkava s vlasništvom nad brodovima.

Respekt!

New Report

Close