Najbolje je o biznisu učiti od uspješnih poduzetnika, prijavite se na besplatne edukacije

Autor: Poslovni dnevnik , 03. listopad 2014. u 16:53

Besplatno poslušajte uspješne priče koje će se u Rijeci održati 20. listopada u sklopu konferencije Poslovni uzlet!

S ciljem olakšavanja poslovanja poduzetnicima grad Rijeka pokrenuo je prvi Inkubator za poduzetnike prije 18 godina. Godine 2006. pokrenut je još jedan inkubator, inkubator za uslužne djelatnosti, a 2013. za IT i produkt dizajn. Najavljeni su i startup inkubatori za kreativne industrije i socijalno poduzetništvo te se procjenjuje da će grad Rijeka doći visoko na ljestvicu poduzetničkih gradova upravo zbog razvijenih poduzetničkih inkubatora.  Trenutno poduzetničke inkubatore koristi 31 korisnik, a čitav sustav poduzetničkih inkubatora zapošljava ukupno 92 osobe. 

Na predavanju Poduzetnička infrastrukture Grada Rijeke – uspješne priče koje će se u Rijeci održati 20. listopada u sklopu konferencije Poslovni uzlet vodstvom moderatorice Vlaste Linić, više savjetnice za pravne poslove i razvoj poduzetništva Odjela gradske uprave za poduzetništvo uz dijalog poduzetnika grada Rijeke te kolega iz gradske uprave saznat ćete kako u Rijeci funkcionira poduzetništvo, što grad čini te kako doći do uspješne razine u svom poslovanju. Detaljnije informacije o predavačima doznajte ovdje, a na konferenciju se prijavite ovdje.

Ivan Šarar, pročelnik odjela gradske uprave za kulturu polaznicima će opisati startup inkubator za kreativne industrije, novi projekt grada Rijeke. Od njega ćete saznati kako od kreativne ideje doći do uspjeha  te kako vam grad u tome može pomoći i olakšati vam dobro  poznate poduzetničke muke. 13 poduzetnika je u Poduzetničkom inkubatoru za proizvodne djelatnosti Rujevica, 18 u Poduzetničkom inkubatoru za uslužne djelatnosti Torpedo. ˝Cijene zakupa prostora su svedene na minimalne, simbolične iznose, a inkubatori poduzetnicima omogućuju edukacije i kontakte za međusobnu suradnju i razmjenu iskustava ˝, iznijela je neke od prednosti poduzetničkih inkubatora moderatorica predavanja Vlasta Linić.  

Vlasta Linić će zahvaljujući svojim gostima, riječkim poduzetnicima koji su i sami u Poduzetničkim inkubatorima, pokazati svim posjetiteljima kako je pozitivno i dobro poslovanje uz podršku grada moguće te kako je svaka pomoć i podrška dobrodošla. 

Uz njih sudionici predavanja su i predstavnici Regionalne razvojne agencije Porin te tvrtki B.I.D.Grupa, Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka, Stole's Race Shop i Neplus projekt koji su dio Poduzetničkih inkubatora te će svojim pričama i iskustvom pomoći svim poduzetnicima koji razmišljaju o tom tipu suradnje s gradom Rijeka. 

Vlasta Linić kaže kako tvrtke koje će gostovati na predavanju znaju kako maksimalno iskoristiti sve što im se pruža i upravo to će podijeliti s vama i pokazati vam kakvu pomoć i podršku grad može pružiti. Naglašava kako je svaki početak težak i želi ovim predavanjem pokazati kako ostati motiviran i uporan jer se jedino tako može doći do stvarnog poslovnog uspjeha.  ˝Poduzetnički inkubatori imaju velik udio na tržištu grada i veliku ulogu u pomoći mladim i novim poduzetnicima koji imaju dobre ideje, a ne znaju mnogo o poduzetništvu˝, naglasila je Vlasta Linić. Ona tvrdi kako su zahvaljujući pomoći grada i inkubatora za poduzetništvo novi i mladi poduzetnici povezani su s institucijama, bankama te s drugim poduzetnicima koji im mogu biti podrška u njihovom novom poslu i djelatnosti. Na besplatne edukacije prijavite se ovdje!

Komentirajte prvi

New Report

Close