Mudrinić: Nije vaše da se bavite DTK-om!

Autor: Ivan Pandžić , 15. rujan 2006. u 06:30

HAT je dopis za dostavu podataka o broju kabela poslao na imena 42 operatera, a poseban na adresu T-HT-a uz dozvolu da mogu sukcesivno dostaviti podatke

Predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić odbio je sudjelovati na sastanku operatera koji je jučer organizirala predsjednica zagrebačke skupštine Tatjana Holjevac. Riječi poštovanja se u dopisu, kojim se obrazlaže nesudjelovanje T-HT-a na sastanku, nalaze samo na početku i kraju. Ostatak Mudrinićeva pisma ima veoma oštar ton.

Pravno uporište
“Koliko god se trudili tražiti, ne možemo naći u važećim propisima pravno uporište za ulogu koju ste Vi osobno preuzeli na temu DTK. Smatramo da funkcija predsjednika Gradske skupštine ne uključuje nadležnost nad telekomunikacijskim pitanjima. Iz toga bi slijedilo da nije zadatak predsjednika jedne tako ugledne institucije kao što je skupština baviti se politički, a naročito stručno temom DTK”, prvi put potpuno otvoreno je poručio Ivica Mudrinić Tatjani Holjevac. Predsjednik Uprave T-HT-a još je naglasio “DTK je, kao što znate, prema Zakonu o telekomunikacijama (koji ste Vi pripremali dok ste bili na dužnosti pomoćnika ministra u resornom ministarstvu), telekomunikacijska infrastruktura, a ne komunalna kao što vi uporno javno tvrdite”. Izravno je poručeno i da T-HT nema što raspravljati s gradskim vlastima o DTK jer za to postoje nadležna tijela – HAT, Ministarstvo i Sabor s kojima je tvrtka spremna potpuno otvoreno razgovarati i tražiti najbolja rješenja. Prije početka sastanka na koji se odazvalo dvadesetak alternativnih operatera Holjevac je samo rekla kako joj je nevjerojatno da joj Mudrinić odriče pravo bavljenja pitanjima koja se indirektno tiču građana čijom voljom je i došla u skupštinu.

Najbolji model
Holjevac je istaknula i kako je indikativno da HAT u svojem dopisu, kojim traži da mu se prijave telekomunikacijski kabeli u DTK, izostavio T-HT, najvećeg operatera i vlasnika najvećeg broja kabela. U dopisu koji posjedujemo, za dostavu su zaista pobrojana čak 42 operatera, ali se ne navodi T-HT. Glasnogovornica HAT-a Petra Škof-Mikulek objasnila je da osim što djelomično imaju popis kabela THT-a, tvrtki su poslali istog datuma dopis koji je nešto različit zbog veličine tvrtki. Naime, objašnjava Škof-Mikulek, zbog broja kabela T-HT-u je dozvoljena sukcesivna dostava podataka, a za sve ostale pretpostavlja se da im podaci o brojevima kabela stanu na jedan CD. Osim toga, na sastanku su alternativni operateri istaknuli kako je što hitnije, bez obzira čije vlasništvo bio DTK, riješiti problem održavanja, postavljanja kabela i naplate korištenja, te su potvrdili svoju spremnost za pomoć pri sastavljanju najboljeg modela koji mora biti nediskriminirajuć i učinkovit.

Komentirajte prvi

New Report

Close