Most kreće u borbu za zamrzavanje plaća – zakon u proceduri već sutra?

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2016. u 12:38
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz HDZ-a su rekli da neće podržati taj prijedlog zakona, što je potvrdio i sam premijer Andrej Plenković.

N1 doznaje da je Most pripremio zakon kojim bi se zamrznule plaće državnih dužnosnika nakon smanjenja poreznog opterećenja na najviše plaće.

Kako doznaju, taj bi se zakon u saborskoj proceduri mogao naći već sutra.

Podsjetimo, porezna reforma, koja uključuje i izmjene Poreza na dohodak, kojim se smanjuje porezno opterećenje najviših plaća u Hrvatskoj. U njih spadaju i dužnosničke plaće, a Most navodi da oni ne žele da se to primijeni i na saborske zastupnike.

Most je već ranije najavio da će zakon o zamrzavanju plaća dužnosnika staviti u saborsku proceduru. Iz HDZ-a su rekli da neće podržati taj prijedlog zakona, što jepotvrdio i sam premijer Andrej Plenković.

HNS-ov zastupnik, Goran Beus Richembergh, pak, kazao je da će HNS taj zakon načelno podržati, ali pod jednim uvjetom. "Da to znači pad Vlade. Ako HDZ nije u stanju voditi Vladu i tražiti većinu od oporbe, onda to mora značiti odlazak, pad Vlade. Isto vrijedi i za obratno, za Most", rekao je Beus Richembergh za N1.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ne samo da im treba zamrznut plaću nego ih treba drastično reducirati u broju!
Orepić je rekao istinu od koje svi okreću glavu!

Petrov brani ‘svog’ ministra Orepića u neobranjivom

“Premijer Andrej Plenković je rekao da Ustavni sud kao institucija ne bi trebao biti meta napada.
Moram upozoriti cijelu javnost da Vlaho Orepić, kada je prozvao, prozvao je pojedince unutra Ustavnog suda. Druga stvar je što bi Ustavni sud volio dobiti metu kao što je Vlaho Orepić, da se dovode u pitanje Vlaho Orepić ili Ustavni sud”, izjavio je Petrov u Saboru”

http://direktno.hr/en/2014/domovina/70004/Pro%C4%8Ditajte-kako-Petrov-brani-‘svog’-ministra-Orepi%C4%87a-u-neobranjivom.htm

New Report

Close