Mladi iz alternativne skrbi – tko su oni i u kakvoj su vezi s poslodavcima?

Autor: HUP , 26. ožujak 2015. u 21:59
Ministar rada/ Patrik Macek/PIXSELL

U kategoriji mladih na koje će se garancija odnositi su i mladi koji su smješteni u alternativne oblike socijalne skrbi.

Ministarstvo rada i Hrvatska udruga poslodavaca potpisali su sporazum o provedbi "Garancije za mlade".

Garancija za mlade je novi pristup u rješavanju pitanja nezaposlenosti mladih osoba kojim se sve osobe u Hrvatskoj mlađe od 30 godina nastoji aktivirati na tržištu rada. Brza aktivacija na tržištu rada osigurava veću motiviranost mlade osobe za traženjem posla i zapošljavanjem kao i brzu nadogradnju znanja i vještina koje je osoba stekla tijekom obrazovanja.

U kategoriji mladih na koje će se garancija odnositi su i mladi koji su smješteni u alternativne oblike socijalne skrbi. Ali oni zaslužuju nešto drugačiji pristup tj. imaju i dodatnih izazova na koje treba obratiti pažnju kako bi poslodavci mogli zapošljavati ovu grupu mladih ili da bi im društvo omogućilo puno korištenje mjere garancije za mlade. Tim povodom razgovarali smo s Eminom Horvat iz "Care@net: zagovaračke mreže za mlade koji izlaze iz alternativne skrbi", a cijeli razgovor možete pročitati na www.hup.hr pod rubrikom Intervjui.

Komentirajte prvi

New Report

Close