Milanović: Pozivamo Petrova da bude predsjednik Sabora

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2015. u 13:45
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

‘Hrvatska zaista raste i nema povratka na staro. Rezultati gospodarskog rasta su i nas malo iznenadili, važno je da taj posao što prije nastavimo’, rekao je Milanović.

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović danas je pozvao čelnika Mosta Božu Petrova da bude predsjednik Sabora.

'Pozivam Božu Petrova da se prihvati te dužnosti, to je obaveza, nije fotelja. Ovako i onako u nekom trenutku mi bismo očekivali da dužnost preuzme Most, cijeli Most ili tko ostane u Mostu, nadamo se većina. S obzirom da je Petrov na čelu, prihvaćamo ga i pozivamo da bude predsjednik hrvatskog Sabora – rekao je Milanović na konferenciji za medije u središnjici SDP-a. 

Dodao je da, ako oni neće htjeti, da će oni predložiti osobu koja će biti privremeno na čelu Sabora. Nije htio navesti ime te osobe rekavši da bi prvo trebalo pričekati odgovor gospodina Petrova.

Milanović se na početku konferencije za medije pohvalio rastom BDP-a, piše Večernji list.

'Hrvatska zaista raste i nema povratka na staro. Rezultati gospodarskog rasta su i nas malo iznenadili, važno je da taj posao što prije nastavimo', rekao je Milanović.

'Ovo su rezultati rada naše Vlade, moje Vlade, i oni se sada ipak vide', rekao je premijer.

Dodao je da nude Mostu da nastave taj posao. S Domoljubnom koalicijom, rekao je, ne mogu.

'Mi s njima nažalost ne možemo, među nama su razlike prevelike', rekao je Milanović. Dodao je da iz HDZ-a i dalje uporno ponavljaju da je njegova Vlada upropastila Hrvatsku, što je nazvao uvredom građanima Hrvatske.

'Hrvatska je danas bolja nego kad su je oni ostavili u prnjama', rekao je Milanović.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Božo Petrov:

” Čini nam se da još uvijek pričamo različitim jezikom, jer Mostu je najvažnije provesti reforme i postići konsenzus oko istih nego prihvatiti ponude vezane za pozicije, to jest fotelje.

Ipak, nadamo se da je ovo korak prema onome za što se Most zalaže od početka, a to je reformska Vlada i konsenzus oko promjena koje su ključne za oporavak Hrvatske u cjelini. Stoga još jednom ističemo ono što ponavljamo već dva tjedna otkako su krenuli pregovori:

želimo prvo usuglasiti reforme i dinamiku njihove provedbe, a tek onda možemo pričati o onome što je zadnjih dvadeset godina bila glavna tema – pozicije u Vladi ili parlamentu.

Mi smo obavili svoj dio posla, prezentirali smo program i reforme i sada je potez na HDZ-u i SDP-u.
Od njih čekamo službeno pisano očitovanje. Odluku o bilokakvim potezima Mosta u sljedećim danima donijet će zajedničko tijelo saborskih zastupnika i Nacionalnog vijeća Mosta, a ne jedan čovjek, tako da je ponuda Zorana Milanovića meni promašena.”

– poručio je Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/32077/Bo%C5%BEo-Petrov-o-fotelji-u-Saboru-Ponuda-Zorana-Milanovi%C4%87a-meni-je-proma%C5%A1ena.htm

Tko god sa Muljanovićem tikve sadi nemre dobro proći! Takvo zlo za ovu zemlju bi trebalo odgovarati pred sudom!

to nije posao za takvog čovjeka, Milanović bi ga rado eliminirao kroz tu funkciju, on mora sjediti u Vladi, makar i bez portfelja, neće valjda pustiti da se prco mali (umjesto Čačića) i zoki došaptavaju, kako da ga za.ebu, Petrov je cijelom Mostu donio glasove i može slobodno na slijedeće izbore, bez ološa će osvojiti daleko više glasova

***pa bilo bi najbolje da je tako iduće 4 godine… barem nam tvoji nemogu odrat kožu s nekim novim porezom niti nas zadužiti za jedan jedini euro, a ni izmisliti neki novi bezvezni zakon da ne govorim kak nebi mogli zaposliti nijednog novog uhljeba… Hrvatska bi procvala i već za godinu dana bi imali rast BDP-a od najmanje 10% i tako 12 kvartala zaredom

New Report

Close