Objavljeni podaci o plaćama lidera EU, Milanović među ‘najsiromašnijima’

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2015. u 09:34
Foto: Anto Magzan / Pixsell

Premijer Hrvatske Zoran Milanović zarađuje 62.540 eura bruto godišnje.

Premijer Zoran Milanović nalazi se među 'najsiromašnijim' europskim liderima, pokazuju podaci  o godišnjim bruto plaćama većine lidera zemalja Europske unije koje je prikupio nizozemski portal Sargasso.

Kako piše Jutarnji list, najplaćeniji lider u Europi je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker čija je godišnja bruto plaća 317.496 eura, dok predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk godišnje primi 298.495 eura.

Sljedeći na listi najbogatijih je premijer Luksemburga Xavier Bettel, čija je godišnja bruto plaća čak 288.000 eura, više od njemačke kancelarke Angele Merkel, koja zaradi četvrt milijuna eura godišnje.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović zarađuje 62.540 eura bruto godišnje, iza njega je još samo četvoro državnika, dok je najsiromašnija na listi latvijska premijerka Laimdota Straujuma, čija je godišnja bruto plaća samo 25.285 eura.

Komentari (2)
Pogledajte sve

on je i u glavi najsiromašniji

Ne zasluži ni toliko.
Najodgovorniji je za donošenje nevjerojatnog
Zakona o predstečajnim nagodbama
i ovršnog zakona za koje bi trebao odgovarati :

Država-planski-proizvodi-nepravdu-odgovarati-moraju-kreatori-zakona

Situacija je postala nepodnošljiva donošenjem nevjerojatnog Zakona o predstečajnim nagodbama te izmjenama Ovršnog zakona.

Ti zakoni nisu donijeli pravdu, već nepravdu

Nakon što su se Orsat Miljenić, ministar pravosuđa te Đuro Sessa, predsjednik Udruge hrvatskih sudaca, javno požalili na sve učestalije prijetnje sucima ovrhovoditeljima koji dvojbenim presudama građane izbacuju na ulicu te nakon što su javno zatražili policijsku zaštitu za pojedine suce, o pravim razlozima ovakve napetosti koja može prerasti u nasilje, razgovarali smo s Mislavom Kolakušićem, prvim ‘zviždačem’ među hrvatskim sucima, odnosno sa sucem koji je prvi progovorio o ‘pljačkaškim zakonima’, osmišljenim s ciljem da se manjina obogati na račun većine.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/11772/Dr%C5%BEava-planski-proizvodi-nepravdu-odgovarati-moraju-kreatori-zakona.htm

New Report

Close