Milanović: Ina nije teren sraza Hrvata i Mađara

Autor: Marija Brnić , 16. travanj 2014. u 12:23
Zoran Milanović tvrdi da želi uspješnu Inu/PIXSELL

Premijer smiruje strasti ususret nastavku pregovora oko upravljanja Inom.

Pregovori Hrvatske vlade i mađarskog MOL-a oko upravljanja Inom ušli su u slijepu ulicu, a novi sastanka pregovaračkih timova čeka se već mjesecima.

S druge strane, dodatna neizvjesnost u cijeloj priči prisutna je i zbog skore odluke Vrhovnog suda o korupcijskoj presudi Ivi Sanaderu. U takvim okolnostima sve češće se spominje mogućnost rastanka dvaju strateških partnera u Ini, no sudeći prema izjavi premijera Zorana Milanovića u emisiji 2u9 lokalne televizijske postaje Jabuka TV, prioritet Vlade je i dalje pokušaj pronalaska održivog rješenja otvorenih pitanja s MOL-om.  "Dok god budemo doživljvali INA-u kao teren sraza Hrvata i Mađara, nećebiti dobro.

MOL je svoje dionice platio, i to dobro ih je platio, i iz toga proizlaze određena upravljačka prava. To su ratovi koje ja ne želim voditi, želim jasna pravila igre, i kompaniju koja će se razvijati, koliko je to realno i moguće, zapošljavati, ulagati u razvoj i ostvarivati dobit i reinvestirati. Ja u ovim razgovorima nisam Hrvat, Mađar, nego predstavnik suvlasnika. Teorijski, mi možemo sutra osnovati novu INA-u i sami sebi dati koncesije. Koncesija za eksploataciju ugljikovodika u Jadranu je povijesna", rekao je Milanović na pitanje o sudbini INA-e.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ne bih govorio da su Mađari kupili a Hrvati prodali djel INA-e , mislim da je to svima jasno , već je li u kupoprodaji bilo kriminalnoga djela ili nije.
Kriminal ne poznaje granice ni narode pa prema tomu među Mađarima i Hrvatima ima dobrih i loših ljudi kao svugdje u svijetu.
Hrvatski građani su stvorili i gradili INA-u i moraju znati istinu a to je zašto je djel INA-e prodan i je su li poštivani zakoni i ugovori prodaje.
Kad se te činjenice utvrde onda sve dalje također ide po zakonu

MOL je svoje dionice platio, i to dobro ih je platio, i iz toga proizlaze određena upravljačka prava. To su ratovi koje ja ne želim voditi, želim jasna pravila igre, i kompaniju koja će se razvijati, koliko je to realno i moguće, zapošljavati, ulagati u razvoj i ostvarivati dobit i reinvestirati. Ja u ovim razgovorima nisam Hrvat, Mađar, nego predstavnik suvlasnika. Teorijski, mi možemo sutra osnovati novu INA-u i sami sebi dati koncesije. Koncesija za eksploataciju ugljikovodika u Jadranu je povijesna”, rekao je Milanović na pitanje o sudbini INA-e.

Je dobro je platio, 10 milja Eura (+- milijun eura) Sanaderu i tadašnjoj Vladi.

vama gospodine očito nije ništa jasno i bilo bi najbolje da date ostavku, dok je nešto od Hrvatske ostalo.

Nije Vam jasan pojam koncesija koju ste INI već dali i koju ne može te oduzeti.

Nije Vam jasno da Mađari se nisu držali ni osnovnih stvari što ste potpisali.

Vidim da je Vaš stav da Hrvatskoj ne treba INA.

Molim Vas da Vlada na sljedećoj sjednici pokloni SVE preostale dionice Mađarima.

Svodi se na isto.

Nadam se da će nas gospodin Orban zatvoriti već ove godine i poslati “hrvatskoj Vladi” još malo (8000 duša) na zavod za zapošljavanje.

lp

Preporučam svakom investitoru da Hrvatsku obilazi u širokom luku.

Baš me zanima da li će se Hernadi izručiti Hrvatskoj ili ćemo nastaviti potkradati hrvatski narod.

lp[emo_ljut]

New Report

Close