FOTO: Martina Bienenfeld izabrana za ženu godine

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 12. srpanj 2016. u 22:43
Foto: Davor Visnjic/PIXSEL

Uz Martinu Bienenfeld nominirane su bile novinarka, urednica i direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, zatim dizajnerica Ksenija Vrbanić koja stoji iza jednog od najpoznatijih hrvatskih modnih brendova s tridesetogodišnjim iskustvom i tržišnom prisutnošću u 28 zemalja XD Xenia Design te redateljica i scenaristica Ivona Juka i direktorica tvrtke Crocon Linda Poščić Borovac.

Ženom godine na terasi Oleandar zagrebačkog hotela Esplanada u utorak navečer proglašena je Martina Bienenfeld zahvaljujući čijem je marljivom radu Turistička zajednica grada Zagreba osvojila čak 57 nagrada i priznanja. Nagrada Žena godine u organizaciji časopisa Zaposlena dodjeljuje se od 1995. godine s ciljem promocije žena koje su svojim radom i javnim djelovanjem doprinijele ravnopravnijem položaju žena u hrvatskom društvu, ali i poticanju njihova daljnjeg privatnog te profesionalnog razvoja.

Uz Martinu Bienenfeld nominirane su bile novinarka, urednica i direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, zatim dizajnerica Ksenija Vrbanić koja stoji iza jednog od najpoznatijih hrvatskih modnih brendova s tridesetogodišnjim iskustvom i tržišnom prisutnošću u 28 zemalja XD Xenia Design te scenaristica i redateljica Ivona Juka i direktorica tvrtke Crocon Linda Poščić Borovac.

„Konkurencija je bila zahtjevna i smatram da smo sve pobjednice jer smo prošle težak put koji podrazumijeva mnogo odgovornosti. Važno je isticati svijest o međusobnoj suradnji jer su žene jedne od nositeljica razvoja hrvatskog društva. Nagradu vidim kao dodatni poticaj Turističkoj zajednici da nastavi s promocijom Zagreba kao izuzetne turističke destinacije. Istaknula bih i da su tajna našeg uspjeha su upornost, marljivost i timski rad“, poručila je dobitnica nagrade Žena godine Martina Bienenfeld.

Inspirativnih priča koje pokazuju kako je u Hrvatskoj moguće biti uspješna ove je večeri bilo zaista mnogo. Manifestacija posvećena ženama bila je idealna prilika da se istakne još jedan veliki uspjeh za koji je zaslužna talentirana Ivona Juka. Naime, nagrađivani film Ivone Juke „Ti mene nosiš“ prvi je film s ovih prostora čija je prava na prikazivanje otkupio poznati američki internetski video servis Netflix što podrazumijeva pristup publici od 75 milijuna gledatelja.

„Nastojimo povećati vidljivost žena u društvu, s posebnim naglaskom na njihovim uspjesima.  Naša prva dodjela nagrada održana je prije 21 godinu kada nikome nije bilo jasno o čemu se točno radi. Prave ravnopravnosti neće biti dok 50 posto tvrtki na globalnoj razini ne budu vodile žene, a mi ćemo i dalje pratiti sve pozitivne pomake u tom smjeru“, riječi urednice časopisa Zaposlena Ane Gruden. Dodala je i da izbor Žene godine pruža svijetli primjer mladim ženama koje će se na sličan put tek odvažiti, a ženama koje su u izbor ušle daje još jednu potvrdu da je sve što su do sada postigle bilo zaista vrijedno.

„Često čujemo da je dodjela nagrade Žena godine prerasla okvire časopisa Zaposlena no ponosni smo na titulu koju nosimo jer pokazuje da imamo kvalitetan brend. Naši su počeci bili skromni, a danas smo na godišnjoj razini jedina manifestacija koja na ovaj način odaje počast ženama“, komentirala je Gruden za Poslovni dnevnik.

Događaj je svojim prisustvom uveličala i francuska veleposlanica u Hrvatskoj Michèle Boccoz koja je časopisu Zaposlena čestitala na snagama uloženim u promicanje ženskog poduzetništva i stvaralaštva. „Svi vaši uspjesi dio su univerzalne borbe za ženska prava i nasljeđe koje ostavljamo generacijama koje tek dolaze. Zajedno gradimo bolji svijet“, poručila je Boccoz.

Događaj Žena godine odvija se pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH u čije je ime ravnateljica Ureda Helena Štimac Radin čestitala nominiranim ženama. „Niz godina podržavamo dodjelu nagrade Žena godine jer vidimo priliku za promociju žena koje igraju veliku ulogu u hrvatskom gospodarstvu. Postoji čitav niz indikatora da su žene u Hrvatskoj diskriminirane, ali manifestacije poput ove pokazuju plejadu žena na vodećim pozicijama što zorno pokazuje da naše društvo ide prema sve većoj ravnopravnosti“, kazala je Štimac Radin.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close