Maras ne vidi razlog nezadovoljstva poduzetnica

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2013. u 14:33
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za razliku od prošle godine kad su poduzetnice mogle kandidirati za potporna sredstva u okviru projekta Žena poduzetnica, sad to mogu u svim projektim.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je danas da ne vidi razloga za prosvjede udruga poslovnih žena zbog izostavljanja projekta Žena poduzetnica iz ovogodišnjeg programa Poduzetnički impuls, jer su poduzetnicama omogućeni boji uvjeti u natjecanju za potporna sredstva Ministarstva poduzetništva i obrta (MINPO) nego što su bili prošlih godina.

Za razliku od prošle godine kad su poduzetnice mogle kandidirati za potporna sredstva u okviru projekta Žena poduzetnica, sad to mogu u svim projektima, odgovorio je Maras upitan za komentar prosvjednog pisma Hrvatske udruge poslovnih žena Krug. Dodao je da MINPO potiče žene da se jave na sve programe Poduzetničkog impulsa u kojima poduzeća i obrti u 50 i više postotnom vlasništvu žena ostvaruju dodatne bodove u natjecanju za potporna sredstva. To je iskorak u odnosu na rješenja iz prošle godine, kaže Maras.

Hrvatska udruga poslovnih žena Krug upozorila je da ove godine po prvi put od 2004. kada je uveden, nema programa Žena poduzetnica kojim je poticano žensko poduzetništvo i dodjeljivana bespovratna sredstva subjektima malog gospodarstva, trgovačkim društvima, obrtima i zadrugama u natpolovičnom vlasništvu žena. Samo je u prošloj godini u okviru projekta Žena poduzetnica dodijeljeno 58 potpora u ukupnom iznosu od osam milijuna kuna, a Hrvatska je bila jedina zemlja u regiji koja je uz Strategiju razvoja ženskog poduzetništva imala i takav zasebni program bespovratnih potpora, navodi Krug.

U toj udruzi smatraju da je unatoč novini, po kojoj žene automatski ostvaruju dodatne bodove neovisno o mjeri i aktivnosti za koju podnesu prijavu, izostavljanje zasebnog projekta za žene poduzetnice veliki korak nazad.

Komentari (1)
Pogledajte sve

što je ovo na slici skup poduzetnika ili sdp-ovih političara

New Report

Close