Lorencin: Do 2020. Hrvatska među 20 najkonkuretnijih zemalja

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2013. u 10:18
Press photo

Ministar je predstavio aktivnosti kojima se radi na privlačenju i rastu investicija u turizmu te aktivnostima koje za cilj imaju produljenje pred i posezone

Ministar turizma Darko Lorencin boravi u Beogradu na sjednici Izvršnog Vijeća Svjetske turističke organizacije, gdje se susreo s Glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije Talebom Rifaijem, kojeg je informirao da je Hrvatski sabor po prvi puta usvojio Strategiju razvoja hrvatskog turizma.

Naglasio je kako je do 2020. godine postavljen glavni cilj Strategije, a to ulazak među 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta. Predstavio je aktivnosti kojima se radi na privlačenju i rastu investicija u turizmu te aktivnostima koje za cilj imaju produljenje pred i posezone. Naglasio je i kako očekuje mnogo od ulaska Hrvatske u EU, posebice za razvoj javne turističke infrastrukture, jačanje malog i srednjeg poduzetništva te obrazovanja kadrova u turizmu.

Lorencin se susreo s državnim tajnikom Republike Srbije Goranom Petkovićem, zaduženim za turizam u Ministarstvu financija i privrede, koji je naglasio odlično suradnju između dvaju ministarstava te čestitao na skorom ulasku Hrvatske u EU. Naglasio je kako je Hrvatska lider na području turizma u regiji te kako svi od Hrvatske mogu učiti po pitanju turizma, navodi se u priopćenju ministarstva.

Ministar je rekao kako mnogo očekuje od povlačenja sredstava iz EU fonodova za razvoj turizma te da vjeruje da će se na tom području nastaviti suradnja s partnerima iz Srbije koja već postoji. Informirao je kolegu o smanjenju stope PDV –a na 10% na turističke usluge te pozvao turiste da Hrvatsku odaberu kao svoju zemlju za odmor.

Komentari (6)
Pogledajte sve

ovo su priče za vrtić

mislim da drug ministar ovdje ima velike šanse za ostvarenje plana,
e sad, čije će biti vlasništvo do tada, to je skriveno u Kontraplanu 21

haha opet priče za laku noć!
otkad ste na vlasti, koliko ste gradnji hotela inicirali do sada? ah da, niti jednog.
Niste niti bili u stanju srediti dokumentaciju za prodaju vojnog kompleksa Kupari – Dubrovnik.
Dvije godine niste u stanju zgotovit natječaj za privatizaciju….

“Pričam ti priču”

New Report

Close