Lorencin: “Branje grojzdja” odlično se uklapa u program “Hrvatska 365”

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2014. u 11:16
Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

Ministar turizma otvorio 44. po redu turističko – gospodarsku manifestaciju u Pregradi.

Nakon što je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras prije tjedan dana prisustvovao na projektu "Poslovni uzlet", zagorski grad Pregradu je posjetio i ministar turizma Darko Lorencin, kako bi i službeno otvorio 44. po redu turističko – gospodarsku manifestaciju "Branje grojzdja".

– Sama činjenica da se ova manifestacija održava već 44. godinu i da se toliko dugo uspjela održati u ovakvom obimu – od sajma, izložbi, koncerata, susreta i tradicije, govori mnogo. Činjenica je da je snaga vina i gastronomije uspjela pokrenuti taj veliki žrvanj, pa je Krapinsko – zagorska županija, promovirajući se kao Bajka na dlanu, postala prepoznatljiva sa svim onim potencijalima koje ima od ranije. Prije svega mislim na toplički i medicinski turizam, ali sve veći značaj zauzimaju i manifestacije poput ove, rekao je Lorencin, dodajući da ih treba njegovati i dalje razvijati. Objasnio je kako se to odlično uklapa u priču "Hrvatska 365"godini jer je Krapinsko – zagorska županija jedna od 22 destinacije u zemlji, odnosno jedna od osam destinacija na kontinentu, koja se opredijelila za gastronomiju i aktivni odmor.

– Odabrala su se tržišta na kojima će se pojedine destinacije prezentirati i na tim je tržištima napravljena harmonizacija sa dosadašnjim aktivnostima i planovima HTZ-a. To je jedna vrsta priprema, budući da upravo ovih dana na sve 22 destinacije boravi veći broj novinara i agenata kojima predstavljamo program "Hrvatska 365" – zaključio je Lorencin.

Inače, prije nego što je pred brojnim građanima, gostima i uzvanicima nazdravio s domaćinima, gradonačelnikom Pregrade Markom Vešligajem i krapinsko – zagorskim županom Željkom Kolarom i tako "Branje grojzdja" proglasio otvorenim, pohvalio je Zagorce, rekavši da je Zagorje prije deset godina bilo nešto sasvim drugo te da je do danas napravljen ogroman iskorak što se proizvodnje vina tiče.

Komentirajte prvi

New Report

Close