Lopov u Splitu hakirao bankomat da mu izbacuje novac pa ukrao više stotina tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2019. u 11:12
Foto: Getty Images

Nešto iza ponoći lopov je došao do bankomata i skinuo jedan dio prednje ploče iznad ekrana te se spojio na unutarnje instalacije.

Više od 70.000 kuna kupili su usred noći policajci s tla u susjedstvu Policijske uprave u Splitu nakon pljačke bankomata kraj ureda Hrvatske pošte u Lovretskoj ulici 22, piše Slobodna Dalmacija.

Nešto iza ponoći lopov je došao do bankomata i skinuo jedan dio prednje ploče iznad ekrana te se spojio na unutarnje instalacije. Kako saznaje Slobodna, s prijenosnog računala je davao bankomatu upute za isplatu gotovine. Pokupio je znatan iznos, a pritom nije znao da se uključio alarm koji je obavijestio nadležnu zaštitarsku tvrtku.

Njihov uposlenik je u najkraćem roku došao na mjesto događaja, prišao muškarcu i upitao ga treba li pomoć. Muškarac se na to trznuo, okrenuo se i pogledao zaštitara zbunjenim izrazom lica, a kako nije ništa rekao, pretpostavlja se da se radi o strancu koji nije ni razumio što ga se pita. No shvatio je da treba pobjeći.

Nestao je s lica mjesta, no bankomat je nastavio izbacivati novac. Pozvani su policajci koji su skupili oko 70.000 kuna razasutih novčanica. Iz bankomata je navodno odneseno više stotina tisuća kuna.

Iz policije su za Slobodnu Dalmaciju poručili da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Komentari (4)
Pogledajte sve

koliko je njih informatički nepismenih “hakiralo” državni bankomat, pa ?

Što vas čudo. To je Split. Grad slučaj.

Ako su navodi u članku točni gotovo smiješno izgleda kada zaštitar upita lopova treba li mu pomoć i još ga pri tom pusti da ode sa ukradenim novcem !!!!!!!

New Report

Close