‘Linić opet otimanjem namjerava krpati proračun’

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2014. u 10:58
Ministar Slavko Linić/ Patrik Maček/PIXSELL

Blok Umirovljenici zajedno (BUZ) poslao je priopćenje u kojem su se okomili na Linića.

Blok Umirovljenici zajedno (BUZ) poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

"Umjesto da se već nekoliko godina u II mirovinski stup izdvaja 10% iz plaće zaposlenika, ministar Linić poradi krpanja proračuna namjerava smanjiti i sadašnjih 5% na 3% ili što je još gore, možda i ukinuti II stup, odnosno već izdvojena sredstva oko 50 milijardi kuna prebaciti u I stup.

U ovom prijedlogu naravno ima logike gledajući očima nesposobne Vlade da pod bilo koju cijenu poveća prihodovnu stranu proračuna, no to što će sve bi takvim potezom sve buduće umirovljenike doslovno opljačkati je već nešto što BUZ ni u ludilu ne može podržati. Zanimljivost je i u tome što je već i sada dobar odnosno većina sredstva II mirovinskog stupa već angažirana u državnim obveznicama, što u konačnici znači da se Linić neće dokopati nikakvog svježeg kapitala za krpanje državnog proračuna već isključivo prava da na ta „umirovljenička“ sredstva više nema nikakvu obvezu plaćanja kamata, a to je već nešto sasvim drugo i jako opako smišljeno jer se radi o nekoliko milijardi kuna na godišnjoj razini, a bez čega bi ovakvim potezom budući umirovljenici ostali zakinuti.

Nadamo se da ova suluda ideja neće proći jer bi to bilo ravno pljački budući sredstva iz II mirovinskog stupa jesu praktično i nečija osobna imovina koja je Liniću na znanje i Ustavom zaštićena.

Ako se vratimo dvije godine unatrag kada je Kukuriku Vlada počela svoj mandat onda se nije teško sjetiti njihovih obećanja kako im ne treba nikakvih 100 dana mira budući su svjesni u kakvom je stanju gospodarstvo te  da oni imaju rješenja za sve i sa radom počinju doslovno isti dan nakon preuzimanja vlasti.

Dvije godine poslije svi smo svjedoci da oni pojma nisu imali ni tada kada su preuzimali vlast kao što nemaju ni sada, i da bi za sve bilo najbolje da se što prije maknu i svoje mjesto prepuste onima koji znaju kako pokrenuti gospodarstvo.

Bez pokretanja gospodarstva i stvaranja novih vrijednosti nikakve reforme nemaju ama baš nikakav izgled za uspjeh, a bogme ni država za opstanak.

A Kukuriku koalicija je definitivno ona koja NE ZNA!"

Komentirajte prvi

New Report

Close