Liberalke tražile očitovanje o Milanovićevoj izjavi o ženama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. ožujak 2013. u 11:50
Premijer Zoran Milanović/PIXSELL

Milanović je kandidatkinjama SDP-a za predstojeće lokalne izbore poručio da budu “bolje, pametnije, lukavije te će “zaboraviti da su žene i bojat će ih se”.

 Liberalke – ženska inicijativa HSLS-a zatražile su očitovanje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova o, ocijenile su, skandaloznoj i diskriminirajućoj izjavi premijera Zorana Milanovića u kojoj je kandidatkinjama SDP-a za predstojeće lokalne izbore poručio da budu "bolje, pametnije, lukavije te će "zaboraviti da su žene i bojat će ih se".

Ti stavovi predsjednika Vlade suprotni su Zakonu o suzbijanju diskriminacije, pa se postavlja pitanje zašto Milanović krši zakonske odredbe, stoji u današnjem priopćenju. Najmanje što premijer i predsjednik SDP-a može učiniti jest da se javno ispriča ženama, što bi zasigurno bilo shvaćeno kao čestitka za Dan žena, dodaje se.

Za Liberalke njegova izjava otvara nekoliko pitanja – po čemu je premijer zaključio da su muškarci bolji i pametniji od žena, trebaju li žene zaista biti superiorne da bi uopće dobile šansu, zašto je lukavstvo poželjno za ulazak u politiku te zašto bi birači trebali zaboraviti da je riječ o ženama. Pitaju se i vjeruje li Milanović da se žena u politici treba bojati te je li "sijanje straha" mehanizam funkcioniranja.

Komentirajte prvi

New Report

Close