Leko: Vlada će osnovati zajednički odbor s Katarom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. studeni 2014. u 17:16
Josip Leko. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko rekao je u četvrtak u Dohi da će hrvatska vlada uskoro osnovati zajednički odbor za gospodarstvo s Katarom.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko rekao je u četvrtak u Dohi da će hrvatska vlada uskoro osnovati zajednički odbor za gospodarstvo s Katarom te svojim katarskim sugovornicima istaknuo da su mogućnosti za investicije u Hrvatskoj velike, osobito u energetici i turizmu.

Leko se drugog dana službenoga posjeta Državi Kataru sastao se premijerom Abdulahom Al Tanijem. U središtu razgovora bila je želja za jačom gospodarskom suradnjom i stanje na Bliskom istoku, priopćeno je iz Sabora.

Leko je rekao da će hrvatska vlada uskoro osnovati zajednički odbor za gospodarstvo s Katarom te istaknuo da su mogućnosti za investicije u Hrvatskoj velike, osobito u energetici i turizmu. Al Tani rekao je da je osnivanje zajedničkog odbora vrlo važno jer će biti temelj za daljnju suradnju.

Predsjednik Sabora imao je i bilateralne sastanke i s katarskim ministrom gospodarstva i trgovine Ahmedom Al Tanijem i s pomoćnikom ministra vanjskih poslova Mohamedom Al Tanijem. Istodobno su predstavnici hrvatskih tvrtki (Podravka, Vindija, Zagreb Montaža i AKD) imali odvojene susrete sa zainteresiranim katarskim gospodarstvenicima.

Prvog dana službenog posjeta Kataru, u srijedu, Leko je razgovarao s katarskim suverenom, emirom šeikom Tamimom bin Hamadom Al Tanijem te s predsjednikom Šure (parlamenta) Mohamedom AlKalifijem. Sugovornici su istaknuli želju da se produbi gospodarska, politička i parlamentarna suradnja dviju zemalja. "Iako smo članica Europske unije, ne zanemarujemo hrvatske interese i prijatelje izvan tog područja", rekao je Leko te istaknuo da je Hrvatska zainteresirana za katarske investicije, posebno u području energetike i turizma.

Komentirajte prvi

New Report

Close