Lakše do novca nego do roba i usluga

Autor: Marija Brnić , 02. prosinac 2017. u 12:18
Žele revitalizirati i povezati atrakcije u parku/H. Jelavić/PIXSELL

Park prirode Vransko jezero traži stručnu pomoć za poslove javne nabave.

Parku prirode Vransko jezero nedavno je uspjelo iz EU fondova povući čak 85 posto bespovratnih sredstava za 22 milijuna kuna vrijedno financiranje njegova projekta revitalizacije i povezivanja atrakcija na svom području, a dobio je još i potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 1,6 milijuna.

Projekt se realizira u partnerstvu s Gradom Biogradom na Moru, te udrugama BIOM i LAG, a trebao bi biti realiziran do konca 2021.  No, dosad uspješni u pripremi i nalaženju financijera za svoj projekt sada su se u Parku prirode Vransko jezero odlučili na neuobičajen potez – traže stručnu pomoć za obavljanje postupaka javne nabave za njihove buduće javne nabave na realizaciji projekta. Javni natječaj za nabavu usluge pripreme i provođenja postupaka javne nabave Park prirode otvorio je do 22. prosinca.

Budući partner za ovaj posao trebao bi mu odraditi ukupno 21 nabavu robe, usluge i radova različitih vrijednosti. Procijenjena vrijednost tog posla je 240 tisuća kuna plus PDV, a cijena će u ponudi nositi tek 30 posto bodova, dok će najveći značaj imati broj provedenih nabava koje nosi 40, te radno iskustvo 30 posto. Suradnja bi u nabavi trajala četiri godine, do kraja projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close