Koliko je ponuda stiglo za Uljanik? Sastanci i pregovori trajali do kasno u noć

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. siječanj 2019. u 10:20
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Uprava Uljanika ponude bi u ponedjeljak trebala predstaviti ministru gospodarstva Darku Horvatu.

Nakon što je u petak navečer istekao rok za dostavu ponuda za restrukturiranje Uljanik Grupe, ni iz jednog izvora u pulskom škveru nije se moglo u subotu ujutro doznati koliko ih je pristiglo te tko je od potencijalnih investitora poslao konkretnu ponudu, a predstavnici sindikata izrazili su nezadovoljstvo što ih se "drži u neizvjesnosti".  

"Vjerujem da shvaćate ozbiljnost situacije. Još uvijek nisam u mogućnost iznijeti vam nikakve informacije. Sinoć su sastanci i pregovori trajali do kasno u noć, a jutros su oni nastavljeni sa zainteresiranim stranama", kratko je izjavio predsjednik Uprave Uljanik Emil Bulić u telefonskoj izjavi za Hinu. Nije htio niti otkriti ni koliko je ponuda pristiglo.

S druge strane čelnici sindikata koji djeluju unutar Uljanika su vidljivo nezadovoljni što se informacija o tome tko je poslao ponudu za restrukturiranje Uljanika drži u tajnosti.

"To nema nikakvog smisla, jer to ne smije biti tajno. Dali smo podršku i novoj Upravi i novom Nadzornom odboru Uljaniku a sada nismo u mogućnosti doći do informacije već nas se drži u neizvjesnosti. Smatram da to nije korektno", rekao je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac, koji je potvrdio kako će sindikati tijekom jutra imati sastanak s Upravom te s Tomislavom Debeljakom, prvim čovjekom Brodosplita.

Naime, kako su sinoć izvijestili, Brodosplit je u petak u partnerstvu s talijanskom grupacijom Fincantieri predao ponudu za restrukturiranje Uljanik Grupe.

Inače, predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić izjavio je u petak novinarima u Puli kako je procesu dubinskog snimanja poslovanja Uljanika pristupilo ukupno šest tvrtki. Proces dubinskog snimanja poslovanja Uljanika zaključen je u četvrtak u 18 sati, a u petak navečer u 20 sati istekao je rok za predaju obvezujuće ponude potencijalnoga strateškog ulagača Uljanik Grupe.  

Uprava Uljanika ponude bi u ponedjeljak trebala predstaviti ministru gospodarstva Darku Horvatu.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Pita li iko Puljani ….. jesu li za ostanak Uljanika ili nekretinski biznis ?

Nastavno na to da ponudjacima nitko ne jamci nista te da je sve u rasulu vjerujem da te pristigle ponude zapravo i nisu ponude u pravom smislu rijeci, tj. to su vjerovatno prazni papiti bez ikakvih novaca. Novogradnja je gubitaska djelatnost i niti jedna ulozena kuna se ne moze nikada vratiti, samo dodatno izgubiti. Znaci jedina logika kojom se ponudjac moze rukovoditi je da drzava plati dugove, da lovu za place i repromaterijal, a on ce biti manager iliti kakti neki strateski partner. Ista prica kao s Koncarom. Velika tajnovitost i razgovori do kasno u noc sugeriraju da je moja teza tocna.

Pravo pitanje bi bilo tko jamci za tocnost podataka predstavljenih u data room-u. Uprava? Cime? Vlastitom imovinom?

Ove pulske lopine su nam, uz pomoć političara,otele 2.500 milijuna kuna, u samo jednoj godini!!!!!!
A sad je plan kako da se to nastavi.

New Report

Close