Ključeve za formiranje vlade drži Most, SDP vodi

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2015. u 10:41
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Ključeve Banskih dvora drži lider Mosta Božo Petrov, jer i Milanovićevu i Karamarkovu ključu fali nekoliko zubaca.

Novoizabrani zastupnici Hrvatske raste i Domoljubne koalicije u petak su počeli prikupljati potpise u svojim redovima s kojima će šef SDP-a Zoran Milanović i šef HDZ-a Tomislav Karamarko doći na Pantovčak kako bi od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović dobili povjerenje za sastavljanje nove vlade. 

Kako piše Večernji list, plavi blok zasad ima 59 ruku, koliko su i osvojili na izborima, a crveni 56, s tim da je koalicijski potencijal SDP-a veći jer su se i IDS i Radimir Čačić već vrlo jasno izjasnili za lijevu opciju.

Dok u SDP-u očekuju podršku IDS-a, manjinaca, ali i još nekih, u HDZ-u kažu da ne vjeruju kako će Milanović prikupiti najavljenih 70 potpisa i smatraju da se manje stranke i manjinci neće opredjeljivati prije nego što se jedna ili druga strana dogovore s Mostom.

Ključeve Banskih dvora drži lider Mosta Božo Petrov, jer i Milanovićevu i Karamarkovu ključu fali nekoliko zubaca. Doduše, prvom nešto manje nego drugom, ali i dalje je sve u rukama gradonačelnika Metkovića. Most nastavlja pregovore o reformama sa SDP-om i HDZ-om.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close