Kirin svjedoči na suđenju bivšem premijeru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2013. u 09:53
Ivica Kirin (Photo: Željko Lukunić/PIXSELL

Kirin je, navodno, s Fimi medijom izravnom pogodbom sklopio ugovore za promidžbene kampanje kojima je proračun oštećen za više od 7 milijuna kuna.

Svjedočenjem bivšeg ministra unutarnjih poslova i aktualnog gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina trebalo bi se danas nastaviti suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media.

Kirin je jedan od čelnika državnih institucija i tvrtki koji je, po USKOK-ovim sumnjama, sudjelovao u punjenju HDZ-ova "crnog fonda" nezakonito izvučenim novcem preko marketinške agencije po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici. Kirin je, navodno, s Fimi medijom izravnom pogodbom sklopio ugovore za promidžbene kampanje kojima je proračun oštećen za više od 7 milijuna kuna. No, optužnicu koja je već bila dostavljena sudu USKOK je povukao početkom srpnja prošle godine.

Iako su kao svjedoci najavljeni i čelnici bosanskohercegovačkog HDZ-a 1990. Božo Ljubić i Martin Raguž njihova je stranka danas priopćila da oni o tome nisu obaviješteni.

Komentirajte prvi

New Report

Close