‘Karta regionalnih potpora Hrvatske je sramotna’

Autor: Agencija VLM , 07. svibanj 2014. u 13:04
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zatražit će stoga da se pristupi novoj podijeli Hrvatske na pet regija za što su se i ranije zalagali jer trenutna podjela na dvije – kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, kažu, umjetno je stvorena kako bi se nekome pogodovalo.

Karta regionalnih potpora Hrvatske do 2020. godine koja će u Bruxelles na usvajanje za HDSSB-e je neprihvatljiva. Zatražit će stoga da se pristupi novoj podijeli Hrvatske na pet regija za što su se i ranije zalagali jer trenutna podjela na dvije – kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, kažu, umjetno je stvorena kako bi se nekome pogodovalo.

– Ovo je neodrživo! Obratit ćemo se Vladi kako bismo ukazali na gluposti onih koji su ovakvu kartu izradili i tražiti da se takva Vladina odluka stavi izvan snage – poručio je u Osijeku predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić.

Kartu smatraju sramotnom jer temeljem nje iz fondova Europske unije do 2020. godine Slavonija i Baranja može povlačiti svega 25 posto sredstava dok je prema prvom prijedlogu iz 2008. mogla posegnuti za duplo više novca. Zbog toga, smatraju HDSSB-ovci, na istoku Hrvatske nema ni investicija.

– Glavni smisao EU politike je smanjivanje jaza između bogatih i siromašnih regija, odnosno kako bi se pomoglo siromašnijima. Prema ovoj podijeli ubrajamo se među najbogatije regije, a znamo kako je trenutno u Slavoniji i Baranji – smatra HDSSB-ov Stjepan Ribić koji je i ravnatelj Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

Komentirajte prvi

New Report

Close