Karamarko: ‘Rade aferu ni iz čega, nisam veleizdajnik’

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2016. u 09:56
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ovo je zadnji pokušaj da me se pobijedi. Notorni gubitnik Milanović je to pokušao već pet puta i nije mu uspjelo. Neće ni sada, rekao je Karamarko.

Umjesto da čekaju petak, glasanje će u Saboru biti već u srijedu, kako bi se pokazalo da Most i Domoljubna koalicija, a posebno HDZ, još uvijek imaju saborsku većinu. Zbog toga je jutros u Saboru održan sastanak kluba zastupnika Domoljubne koalicije nakon kojega se novinarima obratio šef  HDZ-a Tomislav Karamarko.

Na sastanak je, osim predsjednika HDZ-a, HDZ-ovih ministara, došla i Bandićeva Sandra Perković koja je dosad u Saboru bila samo jednom.

Po dolasku na sastanak Tomislav Karamarko nije želio davati izjave novinarima, no obratio im se nakon sastanka:

"To su ljudi, profesionalci koji moraju sjediti u Saboru i biti ovdje. Postoje opravdani razlozi zašto neki nisu došli, ali to se neće više događati. Ili će se barem događati manje.Sutra ćemo na predsjedništvu razgovarati da se to možda počinje kažnjavati. Ovo se dogodilo tri puta zaredom, ne možemo tako raditi. Možemo mi u Vladi raditi što želimo, ali ako ovo ne funkcionira… Ali danas će funkcionirati."

"Milijan Brkić se mora vratiti u Sabor. To smo se on i ja dogovorili pred 15-ak dana kad se kandidirao za mog zamjenika u HDZ-u'', rekao je šef HDZ-a te se potom osvrnuo na slučaj INA-MOL.

'Radi se afera ni iz čega'

"Dobro zvuči ovo oporbeni SDP. Sve stvari koje se pričaju o Ini i MOL-u su nevjerojatne. Ja sam inicirao da Povjerenstvo donese odluku, onda ćemo pričati. Volio bih da se ne vrši pritisak na Povjerenstvo, kao jučer GONG koji se ponaša kao politička stranka. Milanović već sad kaže da nije riječ o sukobu interesa. A o nacionalnim interesima… Počnimo od Račana pa do Milanovićeve Vlade. Najgore godine i afere u Hrvatskoj su iz četiri godine Milanovića, koje su jednostavno nestale, a ovdje se radi afera od ničega. Ja sam želio da Povjerenstvo pokrene postupak o meni da se vidi da nisam u nikakvom sukobu interesa, da nisam veleizdajnik kao što bi neki htjeli. Imam svoje mišljenje o Ini, o MOL-u.

Mene zanima hrvatski interes, a ne mišljenje Zorana Milanovića i njegovih trabanata. Što bi trebali raditi moji članovi obitelji? Čekati doma pred TV-om da ja dođem doma. O čemu pričamo, o ugovorima koji se objavljuju, a ne bi smjeli o PR-u, marketingu, prodaji pašteta… Pa dajte, molim vas. Ovo je zadnji pokušaj da me se pobijedi. Notorni gubitnik Milanović je to pokušao već pet puta i nije mu uspjelo. Neće ni sada", rekao je Karamarko, a prenosi N1.

Govoreći o tome hoće li dobiti potporu Mosta kaže: "Ako Povjerenstvo zaključi ono što bi trebalo po pravdi, po istini, po Božjoj pravdi onda očekujem potporu svih koji traže istinu"

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijet će na sjednici odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i Josipa Petrovića, savjetnika mađarske naftne kompanije MOL.

Komentirajte prvi

New Report

Close