Karamarko nakon presude i u Požegi pozvao na jedinstvo

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. ožujak 2014. u 08:47
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL

Predsjednik stranke Tomislav Karamarko pozvao je članove na jedinstvo te u vezi s današnjom nepravomoćnom presudom u slučaju Fimi medija istaknuo da HDZ nikada neće priznati kolektivnu odgovornost.

Na jučerašnjoj proslavi 24. obljetnice osnutka HDZ- u Požeško-slavonskoj županiji predsjednik stranke Tomislav Karamarko pozvao je članove na jedinstvo te u vezi s današnjom nepravomoćnom presudom u slučaju Fimi medija istaknuo da HDZ nikada neće priznati kolektivnu odgovornost.

Na novinarsko pitanje da objasni znači li to da HDZ neće poštovati odluku suda, Karamarko je odgovorio kako to ne znači da neće poštovati odluku suda, nego suprotno. Kako je rekao, takvi slučajevi su se događali i u zemljama EU, no stranke nisu kažnjavane kao kolektivitet, nije bacana stigma na čitavo članstvo kao što se pokušava tu, u jednoj, kako je ocijenio, "prljavoj političkoj borbi koja se pokušava nametnuti".

Karamarko je rekao kako još vjeruje u hrvatsko pravosuđe i da će Vrhovni sud "donijeti pravu odluku".

Na pitanje hoće li tada poštovati potvrđenu presudu, Karamarko je odgovorio: "Moramo, i poštovat ćemo odluke suda, ali nemojmo sada o hipotezama."

Novinari su tražili da objasni i dio govora pred okupljenim članstvom u kojem je ustvrdio kako se danas HDZ proziva kao lopovska stranka.

"U medijima se to već provlači, imate čudnih konotacija, nevjerojatnih, ali to nas neće omesti u našem poslu. Dapače, mislim da nas to homogenizira", istaknuo je predsjednik HDZ-a. Ponovio je kako kolektivnu odgovornost ne prihvaća te da pojedinci koji su krivi za počinjena kaznena djela moraju odgovarati, ali stranka ne.

Na kriminalizaciji HDZ-a, istaknuo je Karamarko, ustrajavaju one političke opcije koje "nikad nisu prihvatile HDZ, a neke čak nikad nisu prihvatile ni hrvatsku državu".

"Ovakve pojave su udarac svima nama iako su to učinili pojedinci. Takvim ni sličnim ljudima u HDZ-u neće biti mjesta. Odričemo se svega što je bilo negativno, odričemo se detuđmanizacije, dekroatizacije, jednog ideološkog lutanja HDZ-a zadnjih deset godina i svega onog što su kaznena djela, rekao je predsjednik HDZ-a u Požegi.

Karamarko još ne zna hoće li HDZ u žalbenom postupku mijenjati odvjetnika, a na novinarsko pitanje kako će HDZ platiti kaznu ako bude pravomoćno osuđen nije odgovorio.

Komentirajte prvi

New Report

Close