‘Kad vlada koja kreira politiku kaže da se moglo brže – nemam tu što dodati’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. prosinac 2013. u 13:36
Josip Leko. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Visoki dužnosnici SDP-a koji su se danas okupili na radnom druženju u Tuheljskim Toplicama suglasni su u svojim izjavama u tome da tijekom protekle dvije godine nije napravljeno dovoljno na gospodarskoj slici Hrvatske.

Visoki dužnosnici SDP-a koji su se danas okupili na radnom druženju u Tuheljskim Toplicama suglasni su u svojim izjavama u tome da tijekom protekle dvije godine nije napravljeno dovoljno na gospodarskoj slici Hrvatske, da je za to krivo i 'nasljeđe' i gospodarska kriza, da se moglo i brže i više, ali optimistički vjeruju da će se tijekom iduće dvije godine, do kraja mandata ove vlade to promijeniti.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko rekao je novinarima kako tijekom protekle dvije godine nije postignuto ono što je SDP želio dodavši međutim kako je vlada na dobrom putu.

„Nismo postigli ono što smo željeli, ali moja je ocjena da smo na dobrom putu, da smo napravili dobre pripreme, promjene u temeljima politike i hrvatskog gospodarstva i nadam se da će druga polovica mandata pokazati rezultate“, rekao je Leko novinarima tijekom radnog sastanka SDP-a u Tuheljskim Toplicama.

Upitan jesu li neki pomaci mogli biti učinjeni brže, Leko je kazao kako je to već potvrdio i sam predsjednik njegove stranke i premijer Zoran Milanović.

“Kad vlada koja kreira politiku kaže da se moglo brže – nemam tu što dodati“, zaključio je.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izostanak gospodarskog rasta pravda „složenim vremenima“.

„Vremena su složena, recesija je zahvatila cijelu Europu, nasljeđe je takvo da od ničega ne možete napraviti nešto pa prema tome treba strpljenja, više uvažavanja, više demokratskog ponašanja i više rada“, rekao je Komadina novinarima.

Na pitanje je li došlo vrijeme za rekonstrukciju vlade stručnjacima, Komadina je rekao da je to pitanje za premijera. Dodao je međutim kako stručnjaci uvijek mogu sve reći i dobrodošli su, no i da odluke donose oni koji su dobili povjerenje građana.

Komadina smatra da je neodgovorno to što je HDZ jučer s gospodarskog foruma uputio kritike Vladi.

“Oni su prije svega neodgovorni. Kad smo mi u oporbi mi smo fini i kulturni, a kad su oni, onda imaju rive i skupove, referendume i raznorazne cirkuse“, ustvrdio je dodavši da među onim što su jučer rekli nije čuo ništa posebno pametnog. „Samo su rekli da neke stvari ne valjaju i da to treba mijenjati, a to svi znaju“, ustvrdio je potpredsjednik SDP-a Komadina.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić smatra kako nakon dvije godine mandata treba porazgovarati te vidjeti što je napravljeno.

„Što se mene osobno tiče, slažem se da smo u nekim stvarima mogli biti brži“, rekao je dodavši da se to posebno odnosi na vrijeme kada je trebalo početi određene poteze kao i reforme koje je trebalo ranije započeti.

Upitan jesu li ga iznenadila nova uhićenja vezana za aferu Remorker, kratko je odgovorio: „Ne, iz jednostavnog razloga što policija radi svoj posao!“

Druženje SDP-ovaca tijekom vikenda u Tuheljskim Toplicama stranku će stajati gotovo 80 tisuća kuna s time da državni dužnosnici participiraju sa po 300 kuna.

Komentari (4)
Pogledajte sve

28 posto Hrvata financira sve ostale:

Porezni obveznici su najugroženija manjina

28 posto Hrvata financira sve ostale: Porezni obveznici su najugroženija manjina

AKO STE porezni obveznik u Hrvatskoj, odnosno ne primate plaću iz državnog proračuna već radite za privatnika (ili ste sami privatnik), dajem vam na znanje sljedeće

Da ste pripadnik manjinske skupine građana.
Poreznih obveznika u Hrvatskoj je manje od milijun, a stanovnika je 4,3 milijuna.
Od 3,7 milijuna glasača samo je 28% poreznih obveznika.
Ostatak od 72% glasača svoje prihode bazira na državnom proračunu odnosno na novcu kojeg država oporezuje poreznim obveznicima i daje njima.
Oni se nazivaju porezni konzumenti.
Porezni konzumenti su predstavnici Vlade RH, saborski zastupnici, birokrati, javnosektoraši, primatelji poticaja iz državnog proračuna (kronisti, nevladine organizacije itd.) i mnogi drugi.
Porezni konzumenti pišu zakone!
Odbor za Ustav RH je na prijedlog sindikata i “nevladinih” organizacija predložio zabranu referenduma koji se odnose na pitanja o državnom proračunu i porezima
Sabor je u petak podržao prijedlog Odbora za Ustav RH (točka 5.)
U Ustav će se ugraditi zabrana referenduma o porezima

http://www.index.hr/vijesti/clanak/28-posto-hrvata-financira-sve-ostale-porezni-obveznici-su-najugrozenija-manjina/716628.aspx


Vlada je s teškoćama probila "led"…u Kolektivnim ugovorima…..sad ide sve lakše… to je poanta..i to je istina.

miami, taj led bi bio probijen prije tri i pol godine da oni skupa sa sindikatima to nisu spriječili. i možeš biti sigurna da će i nakon što su na to sami prisiljeni pokušavati minimalizirati sve učinke koji otuda proizlaze. sve te promjene ako se s njima ikad i dogode ostat će više-manje mrtvo slovo na papiru. na ono na što ih više ne obavezuju ugovori svejedno će pristajati na prvi pritisak odozdo.

Vlada je s teškoćama probila “led”…u Kolektivnim ugovorima…..sad ide sve lakše… to je poanta..i to je istina.

New Report

Close