Linić: Ne mogu biti zadovoljan. Mogli smo i trebali brže

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. prosinac 2013. u 12:50
Slavko Linić; Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas kako ne može biti zadovoljan jer u protekle dvije godine nema gospodarskog rasta, no dodao je kako će Vlada to promijeniti.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas kako ne može biti zadovoljan jer u protekle dvije godine nema gospodarskog rasta, no dodao je kako će Vlada to promijeniti.

„Teško je i ići će teško, ali još dvije godine i uspjet ćemo to promijeniti, no mogli smo i trebali brže“, rekao je Linić novinarima tijekom radnog sastanka vrha SDP-a u Tuheljskim Toplicama.

Evidentno je, ističe Linić, da su problemi nagomilani u gospodarskom sektoru u posljednjih 20 godina, a ne samo tijekom posljednjih pet ili šest godina teške gospodarske krize u svijetu, Europi i Hrvatskoj, i to treba riješiti.

„Ubijamo se, radimo na tom poslu i izmišljamo modele kako to riješiti ali nismo zadovoljni brzinom“, rekao je dodavši kako treba riješiti dubioze, zaposliti ljude, ponovno vratiti veću proizvodnju, veći izvoz i veću ponudu na domaćem tržištu. „To je posao na kojem će Vlada raditi neprekidno“, obećao je.

Linić se nije htio osvrtati na kritike upućene sa HDZ-ovog gospodarskog foruma. Novinarima je tek rekao da je osobno razočaran te da se na to ne bi osvrtao.

“Evidentno je da ostaje vlada s daleko transparentnijim programom, svojim borbama i svojim novim programima u borbi za smanjenje deficita, borbi da dižemo gospodarski rast. Ostaje i da građani vide koliko će on biti efikasan u naredne dvije godine“, poručio je.

Upitan je li, kada je preuzeo dužnost ministra, očekivao podmetanja od ministara iz vlastite stranke, odgovorio je kako nije primjetio da ima takve suradnike ni u stranci ni u Vladi.

Komentari (5)
Pogledajte sve

28 posto Hrvata financira sve ostale:

Porezni obveznici su najugroženija manjina

28 posto Hrvata financira sve ostale: Porezni obveznici su najugroženija manjina

AKO STE porezni obveznik u Hrvatskoj, odnosno ne primate plaću iz državnog proračuna već radite za privatnika (ili ste sami privatnik), dajem vam na znanje sljedeće

Da ste pripadnik manjinske skupine građana.
Poreznih obveznika u Hrvatskoj je manje od milijun, a stanovnika je 4,3 milijuna.
Od 3,7 milijuna glasača samo je 28% poreznih obveznika.
Ostatak od 72% glasača svoje prihode bazira na državnom proračunu odnosno na novcu kojeg država oporezuje poreznim obveznicima i daje njima.
Oni se nazivaju porezni konzumenti.
Porezni konzumenti su predstavnici Vlade RH, saborski zastupnici, birokrati, javnosektoraši, primatelji poticaja iz državnog proračuna (kronisti, nevladine organizacije itd.) i mnogi drugi.
Porezni konzumenti pišu zakone!
Odbor za Ustav RH je na prijedlog sindikata i “nevladinih” organizacija predložio zabranu referenduma koji se odnose na pitanja o državnom proračunu i porezima
Sabor je u petak podržao prijedlog Odbora za Ustav RH (točka 5.)
U Ustav će se ugraditi zabrana referenduma o porezima

http://www.index.hr/vijesti/clanak/28-posto-hrvata-financira-sve-ostale-porezni-obveznici-su-najugrozenija-manjina/716628.aspx

Režimski blagajnik na službenom putu.

bivši savjetnik margaret thatcher :

hrvatska nikada nece izaci iz krize ako ne promijeni smjer

http://www.index.hr/vijesti/clanak/bivsi-savjetnik-margaret-thatcher-hrvatska-nikada-nece-izaci-iz-krize-ako-ne-promijeni-smjer/716553.aspx [index.hr]

a kako smo tek mi razočarani [emo_vrtimise]

New Report

Close