Josipović: Treba čestitati svima koji su izabrani

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. travanj 2013. u 22:34
Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Upitan o odgovornosti vlade u vezi s motivacijom birača, predsjednik Josipović je ocijenio da je to stvar sudionika u izbornom procesu.

Predsjednik Republike Ivo Josipović istaknuo je večeras, komentirajući izbore za europski parlament, kako je najvažnije da imamo zastupnike u EU parlamentu i da treba čestitati svima onima koji su izabrani i zaželjeti im uspješan rad.

Odgovarajući na novinarski upit o slabom odazivu birača, predsjednik Josipović je rekao da je izlazak na izbore dobrovoljan i svi oni koji žele utjecati na politiku u Europi su to učinili te izrazio nadu da će do kraja dana podaci biti nešto drugačiji.

Upitan o odgovornosti vlade u vezi s motivacijom birača, predsjednik Josipović je ocijenio da je to stvar sudionika u izbornom procesu.

"Oni koji su animirali svoje birače dobili su glasove, a oni koji nisu ostali su bez glasova", rekao je Predsjednik novinarima u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" gdje je je bio na izvedbi opere "Slavuj" Igora Stravinskog.

Na upit kada bi mogao birati, bi li ponovno odvojio vrijeme održavanja izbora za europarlament i lokalnih izbora Josipović je odgovorio – apsolutno.

"Mislim da nam maskenbal ne treba, vidjeli smo kakva je situacija u pogledu interesa za Europsku uniju i izbore. Mislim da, gledajući u perspektivi taj interes može samo rasti i drago mi je da imamo realnu sliku", rekao je predsjednik Republike Ivo Josipović novinarima.

Komentirajte prvi

New Report

Close