‘Izmjene Zakona o radu su gubljenje vremena’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2013. u 14:43
Ozren Matijašević; Photo: Patrik Macek/PIXSELLPatrik Macek/PIXSELL

Ministarstvo rada zagovara izmjene ZOR-a unatoč protivljenja svih socijalnih partnera – svih sindikalnih središnjica i Hrvatske udruge poslodavaca, tvrdi Matijašević.

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević ustvrdio je danas da su izmjene Zakona o radu (ZOR), koje predlaže Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, gubljenje vremena jer to ništa neće pomoći hrvatskom gospodarstvu.

"Izmjene ZOR-a predstavljaju gubljenje vremena nakon što smo naše zakonodavstvo uskladili sa stečevinom Europske unije. Ako se i izmjeni ZOR, to neće nimalo pomoći posrnulom gospodarstvu", istaknuo je Matijašević na konferenciji za novinare.

Ministarstvo rada zagovara izmjene ZOR-a unatoč protivljenja svih socijalnih partnera – svih sindikalnih središnjica i Hrvatske udruge poslodavaca, tvrdi Matijašević.

Optužio je Vladu, koja će uskoro biti na polovici mandata, da se ne brine za dobrobit građana već je zemlju dovela "u veće rasulo" nego prije dvije godine, kada je preuzimala vlast.

Sadašnje rasprave o izmjenama Ustava ukazuju da je na djelu jeftina politička trgovina, istaknuo je Matijašević, u kojoj sudjeluju SDP, HDZ, Hrvatski laburisti i HDSSB.

Ako će se saborska većina opredijeliti za ograničavanje mogućnosti izmjene Ustava na referendumu građanskih incijativa, to bi moralo proizvesti određene posljedice u proceduri saborske izmjene Ustava.

Predlažemo da eventualne ustavne promjene mogu stupiti na snagu onda kada ih potvrdi novi saziv Hrvatskog sabora, jer bi se na taj način izbjeglo da većina mijenja Ustav uz jeftinu političku trgovinu, istaknuo je Matijašević.

Matijašević je na novinarski upit optužio Vladu da je najveći krivac za stanje u Hrvatskoj, pri čemu premijera Zorana Milanovića drži ključnom osobom za lošu situaciju.

"Svaki kvartal pod vodstvom ove Vlade bilježi se pad BDP-a, srozan je međunarodni kredibilitet Hrvatske, investitori se tjeraju iz zemlje", rekao je Matijašević.

Komentirajte prvi

New Report

Close