Ivić Pašalić sa skupa u Opatiji uputio koristan savjet Vladi

Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Drvna industrija je jedan od nositelja gospodarskog života u Hrvatskoj i veliki izvozni adut te bi država trebala puno više pažnje i brige posvetiti tom sektoru, rečeno je na 13. Drvno-tehnološkoj konferenciji koja se u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera (HDK) i magazina Drvo&namještaj od subote do danas održava u Opatiji.

Kao veliki problem drvoprerađivači ističu nemogućnost da budu više zastupljeni u građevinskim projektima koji se rade u Hrvatsko. Tako Ivić Pašalić, predsjednik Udruženja drven industrije HGK, ističe primjer da se prije 10-ak godina u Hrvatskoj napravilo niz velikih sportskih dvorana, a da niti u  od njih nema hrvatskog parketa. Slična situacija je i s javnim zgrada u kojima se protežiraju umjetni materijali poput PVC stolarije te fosilnog grijanja na plin ili lož ulje.

„Zašto niti jedna vladina zgrada ili ministarstvo nema kotlovnicu na domaće ekološko drvo nego na uvozni derivat. Smatram da bi bilo puno korisnije kada bi se temperatura u vladi dizala pomoću drvne pelete, a ne od rasprava kad će pasti“, ironizirao je ovu problematiku Pašalić. 

Opširnije pročitajte u utorak u tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika. 

Komentari (6)
 • abc1
  abc1 11:13 31.5.2016.

  Nije on upropastio sebe, upropastio je nas.
  Nisu njega iskamatarili bankari, on je njih iskamatario.
  Vaš link … [net.hr]

 • Funky
  Funky 2:56 31.5.2016.

  ocete ovog covjeka maknuti iz medisjkog prostora. sve sto je imao u rukama je unistio. sak ni pokrast nije znao nego ga na kraju iskamatarili bankari.

 • zm1
  zm1 18:45 30.5.2016.

  Ja bih Bulja zaposlio , onako kršan i snažan odlično bi obavljao posao.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve