Inspekcija razotkrila protuzakonita zapošljavanja u Ministarstvima

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2016. u 09:08
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Ministarstvu Uprave ističu kako u sedam ministarstava nije bilo protuzakonitih ugovora: MUP-u, MORH-u, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, financija, uprave, branitelja i pravosuđa.

Četvero ministara u dosadašnjoj Oreškovićevoj vladi, prema podacima Ministarstva uprave, sklopilo je ukupno 18 nezakonitih ugovora o djelu za poslove za koje se prema zakonu ne smiju angažirati vanjski stručni suradnici.

U sedam ministarstava nisu pronađeni takvi ugovori, a u devet još traje inspekcijski nadzor kako bi se utvrdilo je li u proteklih osam mjeseci bilo protupropisnog angažiranja vanjskih suradnika na ugovor o djelu.

Provedeni inspekcijski nadzor otkrio je da je Ministarstvo kulture, kojem je na čelu Zlatko Hasanbegović, sklopilo tri protuzakonita ugovora o djelu, jednako koliko i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, predvođeno mostovcem Slavenom Dobrovićem, Ministarstvo zdravlja, na čijem je čelu Dario Nakić, sklopilo je dva takva ugovora, a rekorderka po broju sklopljenih nedopuštenih ugovora o djelu je Bernardica Juretić, u čijem su Ministarstvu socijalne politike i mladih inspektori otkrili čak deset protuzakonitih ugovora, piše Jutarnji list.

Svih 18 protuzakonitih ugovora raskinuto je nakon intervencije Ministarstva uprave, tvrde u njegovu Uredu za odnose javnošću.

U Ministarstvu uprave nisu precizirali za koje su sve poslove navedena ministarstva sklapala ugovore. Ističu kako u sedam ministarstava nije bilo protuzakonitih ugovora: MUP-u, MORH-u, Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, financija, uprave, branitelja i pravosuđa. Napominju da je u Ministarstvu pravosuđa na samom početku prijavljen slučaj nezakonitog ugovora o djelu, ali je vrlo brzo riješen. Osim u 20 ministarstava, upravni nadzor provodi se i u četiri državna ureda, sedam državnih upravnih organizacija i 20 ureda državne uprave po županijamapiše list.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kak je ova došla na mjesto ministrice? Koje su joj kompetencije? Pisat ću knjigu o apsurdima pa mislim da bi mi bila dobar primjer….

New Report

Close